Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος- Νικόλαος Α. Υψηλάντης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη σχολείων της Δωδεκανήσου στο Πρόγραμμα Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα(ΕΑΕΠ)
___________________________________________________________
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Βασίλης Α. Υψηλάντης με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία προστίθενται ακόμα 321 σχολικές μονάδες στις ήδη υπάρχουσες που λειτουργούν ως σχολεία Ε.Α.Ε.Π, δηλαδή σχολεία που λειτουργούν με το νέο Αναλυτικό και Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σχολεία τα οποία παρέχουν στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν σε αυτά τη δυνατότητα να διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα στις μεγάλες τάξεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εικαστική αγωγή , θεατρική αγωγή και ένα απόλυτα σύγχρονο και μοντέρνο αναλυτικό πρόγραμμα με δράσεις όπως η Φιλαναγνωσία, η Περιβαλλοντική εκπαίδευση και άλλες διδακτικές προτάσεις που απαιτεί το σχολείο του 21ου αιώνα. Τα σχολεία της Δωδεκανήσου που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι 7. Τα τρία από αυτά είναι στο νησί της Ρόδου ( Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Παστίδας, 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου), 1 στη Κω (Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου), , 1 στην Κάλυμνο ( 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου) και 2 στην Κάρπαθο (1ο Ολοήμερο Δ.Σ.Πηγαδίων Καρπάθου και 2ο Δ.Σ. Πηγαδίων Καρπάθου).
Αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε όλους αυτούς που μιλούσαν για κατάργηση οργανικών θέσεων και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Έμπρακτα το Υπουργείο στηρίζει της σχολικές μονάδες της περιοχής μας και αναβαθμίζει τόσο αυτές όσο και την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά της Δωδεκανήσου.
Η συγχαρητήρια επιστολή της κυρίας Διονύσιας Γιαννούλη.
Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.
Ο Ιπποκράτης επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια.
Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής