Θέλουν 3.000 ευρώ για τον Όρκο του Ιπποκράτη

Κοινωνια Τρίτη, 14η Μαΐου 2013
Θέλουν 3.000 ευρώ για τον Όρκο του Ιπποκράτη
Είναι πραγματικά ακατανόητη η απόφαση, και απορούμε ποιός εγκέφαλος στο υπουργείο Πολιτισμού είναι ο πατέρας της φαεινής ιδέας, να ζητούνται 3.000 ευρώ ( για χρήση του χώρου!!), για κάθε αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο του νησιού.

Και αυτό διότι η αναπαράσταση του Ιπποκρατικού όρκου δεν γίνεται για λόγους κέδρους αλλά προβολής του νησιού, άρα και του Ασκληπιείου. Το επεσήμαναν αυτό στο υπουργείο Πολιτισμού τόσο ο Δήμος της Κώ όσο και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, αλλά πέρα βρέχει.

Τα ζητάνε άμεσα και ακατέβατα.

Αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες γιατροί και διακεκριμένες προσωπικότητες από 8 διαφορετικές χώρες του κόσμου να δουν την αναπαράσταση στο χώρο του Πλατάνου του Ιπποκράτη και όχι στο «φυσικό» της χώρο στο Ασκληπιείο, λόγω αυτής της παράλογης απαίτησης.

Και είναι παράλογη γιατί επαναλαμβάνουμε οι αναπαραστάσεις γίνονται για λόγους προβολής του νησιού. Και τα έσοδα του χώρου από επισκέψεις εξαρτώνται από την τουριστική κίνηση άρα και από την αποτελεσματικότητα της προβολής του νησιού.

Και κάτι ακόμα. Σε κάθε πολιτισμένη χώρα τέτοιου είδους μνημεία, φυσικά με το σεβασμό που απαιτεί η χρήση τους, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα στις τοπικές αρχές για ζητήματα προβολής. Δηλαδή αν ξαφνικά αποφασίσουν να έλθουν στην Κω κάποιες προσωπικότητες για να γίνει αναπαράσταση θα πρέπει να τηρηθεί η γραφειοκρατία (αιτήσεις, χαρτόσημα κλπ) για να γίνει η τελετή;

Υ.Γ. Επι τη ευκαιρία:Στο υπουργείο Πολιτισμού δεν κοιτούν τι γίνεται με εκείνη την ιστορία ανακήρυξης του Ασκληπιείου της Κω σε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που έχει απαράδεκτα κολλήσει; Εκτός και αν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μετράνε τριχίλιαρα.

aftodioikisi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img-502350589b6b1fa5fc53dea2bbe4c654-v.jpg
Με 3 μηχανήματα έργου έτρεξε η οικογένεια Μωρέ στη φωτιά για να την προλάβουν.

Το ευχαριστώ του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανού Παρβέρη.

img-125e33034471ba20665c070ad4c1e6a6-v.jpg
Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στον Λινοπότη- Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα έργου ιδιώτη της οικογένειας Μωρέ, η ΠολιτικήΠροστασία του Δήμου Κω και η αστυνομία έσπευσαν στο σημείο.

stighmiotipo-othonis-2025-06-23-133318.png
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Νέο σύγχρονο ανυψωτικό μηχάνημα για τις ανάγκες του Δήμου Κω

Με το νέο αυτό εργαλείο ενισχύονται ουσιαστικά οι καθημερινές εργασίες των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου και τεχνικών έργων.

stighmiotipo-othonis-2025-06-23-132509.png
Το Τελευταίο Αντίο στον Μητροπολίτη Άγκυρας Ιερεμία

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό, η Εκκλησία και οι πιστοί αποχαιρέτησαν σήμερα τον Μητροπολίτη Άγκυρας Ιερεμία, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω, αφήνοντας πίσω του πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και αξιομνημόνευτο εκκλησιαστικό έργο.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Τρίτη, 24 Ιουνίου 3:03ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency