Το θέμα της εξυπηρέτησης από τον ΕΟΠΥΥ των ασφαλισμένων στην Κω για τις μικροβιολογικές, βιοχημικές και αιματολογικές τους εξετάσεις, έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας σε συνάντηση εργασίας, για το συγκεκριμένο πρόβλημα, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.Παπαγεωργόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Βαφειάδη.
Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ στην Κω δεν λειτουργεί αφού οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για να συμβληθούν γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν άκαρπες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες της Κω να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο ή να αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια για να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις.
Ο κ.Κόνσολας ζήτησε να υπάρξει άμεση λύση, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να αναζητηθούν ακόμα και εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι της Κω, στον τόπο κατοικίας τους.
Αμέσως, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ.Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
'' Είχα μία εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΠΥΥ.
Συμφωνήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο από τις συμβατικές λύσεις που μπορούν να δοθούν και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα να δρομολογήσουμε εναλλακτικές λύσεις.
Αυτό που θέλω εγώ να περάσω ως μήνυμα, στους πολίτες και τους ασφαλισμένους της Κω είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ θα τους εξυπηρετήσει πάση θυσία και με κάθε τρόπο, θα δοθεί λύση στο θέμα που έχει ανακύψει και δεν θα χρειαστεί ούτε να μετακινούνται ούτε να επιβαρύνονται οικονομικά.
Μετά από χρόνια λειτούργησε το Ακτινολογικό, με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Κω, σύντομα θα δουν αποτελέσματα και για τα ζητήματα των βιοιατρικών εξετάσεων.''
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας