Με το άνοιγμα της σαιζόν το όργιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν έχει όρια.
Οι απολύσεις και οι μη επαναπροσλήψεις των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο. Συνάδελφοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, πολλοί συνάδελφοι καλούνται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να πιάσουν δουλειά με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Καλούνται επίσης να καθαρίσουν και να προετοιμάσουν τα ξενοδοχεία χωρίς να έχουν γίνει ακόμα οι προσλήψεις τους.
Η πίεση που ασκείται από τους ξενοδόχους στους εργαζόμενους του κλάδου, εναρμονίζεται με την κυβερνητική πολιτική, που θέλει ακόμα πιο φθηνούς εργάτες, φοβισμένους με σκυμμένο το κεφάλι, έτσι ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες ανενόχλητοι να συνεχίζουν την κερδοφορία τους.
Σε όλα αυτά η απάντηση που πρέπει να δοθεί από τους εργαζόμενους, πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Κανένας μόνος του.
Η 1η Μάη είναι σταθμός για τους εργαζόμενους . Είναι ο φάρος της ελπίδας και της προοπτικής ,που δείχνει ότι μόνο μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι κερδίζουν. Είναι η απόδειξη που δείχνει ότι, όταν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.
Η καλύτερη προετοιμασία της απεργίας μας αφορά όλους. Σπάμε το φόβο και την μοιρολατρία. Όλοι στη σύσκεψη του Σωματείου.
21/04/2013
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας