Οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η επίσκεψη διοργανώθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου Πολιτιστικού Προγράμματος που υλοποιείται στο Γυμνάσιο την τρέχουσα σχολική χρονιά 2012-2013.
Μετά από σχετική προετοιμασία, οι μαθητές πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώθηκαν, με στόχο τη βιωματική προσέγγιση του αρχαιολογικού χώρου και της ιστορίας του νησιού .
Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση των μαθητών στο χώρο. Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ανέλαβαν με ιδιαίτερη επιτυχία το ρόλο του ξεναγού, ενώ υπήρξε και ξενόγλωσση ξενάγηση για Ολλανδούς μαθητές που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στο νησί μας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής.
Στη συνέχεια διοργανώθηκε παιχνίδι «Κρυμμένου θησαυρού» στο χώρο. Οι μαθητές προσπαθούσαν με βάση τους γρίφους που τους δίνονταν να εντοπίσουν μεμονωμένα σημεία του χώρου, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να κερδίσουν πόντους. Τα παιδιά ενεργοποιήθηκαν, έτρεξαν στο χώρο, διασκέδασαν και συναγωνίστηκαν. Στη νικήτρια ομάδα απονεμήθηκαν σχετικές βεβαιώσεις.
Η ημέρα έκλεισε με την Τελετή Απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου που παρουσιάστηκε από το Σύλλογο ΧΟΡΟΚΩΣ. Στην τελετή συμμετείχαν μαθητές του σχολείου, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ΧΟΡΟΚΩΣ για τη διάδοση του Ιπποκρατικού Όρκου . Με αυτόν τον τρόπο τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση βιωματική επαφή με την πολιτισμική τους κληρονομιά.
Η επίσκεψη αυτή απέδειξε ότι οι μαθητές ενεργοποιούνται και έχουν διάθεση συμμετοχής, όταν τους δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα, με αποτελέσματα ιδιαίτερα ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά.
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας