Μεγάλη επιτυχία το Masterclass με θέμα "Η Πληροφορική για την Επεξεργασία της Φυσικής Γλώσσας"

Κοινωνια Σάββατο, 6η Απριλίου 2013
Μεγάλη επιτυχία το Masterclass με θέμα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το master class που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του οργανισμού ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την κα. Κατερίνα Θ. Φραντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πληροφορικής με ειδικότητα στην Υπολογιστική Γλωσσολογία του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο φροντιστήριο Ορόσημο, μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Γραμμάτων Πολιτεία.
Η καθηγήτρια εντυπωσιάστηκε με την προσέλευση των μαθητών της Β' & Γ΄ Λυκείου, που παρά τον όγκο μελέτης που έχουν, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανταπόκριση.
Κατά τη διάρκειας της ειδικής διδασκαλίας η κα Φραντζή σεμινάριο τόνισε τα παρακάτω :
«Το επιστημονικό πεδίο της Υπολογιστικής Επεξεργασίας της Φυσικής Γλώσσας έλκει όλο και περισσότερους επιστήμονες εξαιτίας της ιδιότητας της Γλώσσας, του σημαντικότερο μέσου επικοινωνίας των ανθρώπων. Η Υπολογιστική Επεξεργασία της Φυσικής Γλώσσας καλύπτει ό,τι αφορά στην κατανόηση, επεξεργασία, παραγωγή της Φυσικής Γλώσσας από τον υπολογιστή. Οι εφαρμογές της Υπολογιστικής Επεξεργασίας της Φυσικής Γλώσσας, άλλες σε ερευνητικό ακόμα στάδιο, άλλες σε στάδιο ανάπτυξης και άλλες εμπορικές, είναι πολλές: Αυτόματη Μετάφραση, Κατανόηση και Παραγωγή Φυσικής Γλώσσας, Ηλεκτρονικά Λεξικά, Ρομποτική, Εξόρυξη Πληροφορίας από Κείμενα, κ.ά. Οι επιστήμες που εμπλέκονται, Πληροφορική, Γλωσσολογία, Μαθηματικά, Φυσική, αλλά και Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Εκπαίδευση κ.ά. καθιστούν την Υπολογιστική Επεξεργασία της Φυσικής Γλώσσας Πολυεπιστημονικό πεδίο. Ο ήδη μεγάλος ρυθμός ανάπτυξης του επιστημονικού πεδίου της Υπολογιστικής Επεξεργασίας της Φυσικής Γλώσσας γίνεται μεγαλύτερος εξαιτίας του όλο και αυξανόμενου ρυθμού παγκοσμιοποίησης αλλά και παροχής πληροφορίας με γλωσσικό υλικό στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Είναι ωφέλιμο για τα παιδιά του Λυκείου, ενόψει του μηχανογραφικού δελτίου που πρόκειται να συμπληρώσουν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να έχουν μία εικόνα ποικίλων γνωστικών αντικειμένων. Να δουν, έστω και εισαγωγικά, ότι βασικές επιστήμες που διδάσκονται στο Λύκειο μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη ποικιλία επιστημονικών δρόμων. Να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για το αντικείμενο της Υπολογιστικής Επεξεργασίας της Φυσικής Γλώσσας ή άλλων αντίστοιχων αντικειμένων πανεπιστημιακού επιπέδου και κυρίως ότι το πανεπιστημιακό πτυχίο παρέχει γνώση για την επιτυχή επιλογή της μετέπειτα πορείας.»
Η προτροπή στη γνώση και στην απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου αποτελεί το όραμα και τον ισχυρό στόχο των φροντιστηρίων του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ που αντίθετα με το πνεύμα των καιρών αγωνίζονται για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων μέσα από ποικίλες και πολλαπλές δράσεις. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ευχαριστεί θερμά την κα Φραντζή για τη συνδρομή της στους εκπαιδευτικούς στόχους του Οργανισμού.

master class2

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250621_192851_copy_1600x1200.jpg
Γάμος υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar στην Κω

Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.

stighmiotipo-othonis-2025-06-21-163039.png
Με επιτυχία υλοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα των διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 9:09ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency