Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά για τη Χώρα μας κι επομένως για το Δήμο μας δεν είναι καλά. Ωστόσο εμείς οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κω θέλουμε να σας υποβάλουμε ένα αίτημα, για το οποίο απαιτούνται χρήματα για να υλοποιηθεί, έχει όμως άμεση σχέση με την ασφάλεια πολλών παιδιών.
Πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες μας έρχονται και αποχωρούν από το σχολείο μας με το ποδήλατό τους. Πολλοί περισσότεροι ακόμα θα μετακινούνταν με το ποδήλατό τους, αλλά οι γονείς τους δεν το επιτρέπουν για την ασφάλεια τους και έχουν δίκιο, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, που να εξασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα.
Αυτό όμως μπορεί να εξασφαλιστεί με ένα δίκτυο σύγχρονου και ασφαλούς ποδηλατοδρόμου, που θα προσεγγίζει τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας και με το οποίο θα λυθούν αρκετά προβλήματα.
Το πρώτο και βασικό είναι ότι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μας που μετακινούνται με ποδήλατο, δε θα φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα και οι γονείς τους δε θα ζουν με την καθημερινή αγωνία και το φόβο κάποιου ατυχήματος.
Επιπλέον με την ευρεία χρησιμοποίηση του ποδηλάτου θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, που παρατηρείται στους δρόμους γύρω από το σχολείο μας, κυρίως το πρωί που οι γονείς φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο με τα αυτοκίνητα. Αν λάβετε υπ' όψιν σας ότι πολύ κοντά μας βρίσκεται και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα μεγεθύνεται.
Πέραν τούτου η υλοποίηση του ποδηλατοδρόμου θα είναι ένα έργο που θα χρησιμοποιείται όχι μόνο από μαθητές και μαθήτριες αλλά και από πολλούς κατοίκους της πόλης μας, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.
Τέλος με το έργο αυτό θα υπάρξει και αναβάθμιση των γύρω περιοχών όπως είναι το Κακό Πρινάρι. Εξάλλου οι επισκέπτες, κυρίως το καλοκαίρι, θα μπορούν με τη χρήση του ποδηλάτου να γνωρίσουν περιοχές του τόπου μας με έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Επομένως το έργο αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη.
Κύριε Δήμαρχε, ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν σας την πρότασή μας και να δράσετε αναλόγως.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Τα 15μελές Συμβούλιο του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου Κω
Η συγχαρητήρια επιστολή της κυρίας Διονύσιας Γιαννούλη.
Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.
Ο Ιπποκράτης επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια.
Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής