Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 οι εργαζόμενοι της χώρας δίνουν μια σημαντική μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης με υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης συμμετέχοντας σε Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η κατάργησή του θα μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε σύγχρονα κάτεργα με επιπτώσεις που δεν αφορούν μόνον όσους θα «εργάζονται» αλλά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω την ίδια μέρα έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα των εργαζομένων,ενώ βάζει εμπόδια στο δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στον Δήμο στην απεργία ,το οποίο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να καταστείλει με τον αυταρχισμό επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη».!
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων οφείλει να μεταφέρει την συνεδρίαση σε άλλη ημερομηνία.
Ελπίζουμε ότι εσείς ως Αρχή του θα αναλάβετε πρωτοβουλία και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όπως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συμφωνήσουν.
Εκτός των άλλων σημαντικών, θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για το οποίο είχαμε προτείνει έκδοση ψηφίσματος.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Η Επικεφαλής
Κική Μακρή.
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας