Στον «αέρα» η λειτουργία των νοσοκομείων της Κω και της Καλύμνου

Κοινωνια Δευτέρα, 28η Ιανουαρίου 2013
Στον «αέρα» η λειτουργία των νοσοκομείων της Κω και της Καλύμνου
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων της Κω και της Καλύμνου αντίστοιχα, αφού η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία της Ρόδου, έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο νέο φόρτο εργασίας που προστίθεται.

Η «ενσωμάτωση» των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου σε ενιαία διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Παπανικόλα που έγινε πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται ότι σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Υγείας με εξαιρετική επιπολαιότητα, αφού δεν ελήφθησαν υπόψη μια σειρά δεδομένα σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας, τα οποία σήμερα παρουσιάζονται, απειλώντας έτσι να βυθίσουν ακόμα περισσότερο στη δίνη των προβλημάτων τα νοσοκομεία του νομού μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο όγκος των ενταλμάτων που έχει αρχίσει να φθάνει εδώ και καιρό στα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου της Ρόδου, βρίσκεται στον «αέρα» δεδομένου ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Επιπλέον, προκύπτουν και άλλου είδους ζητήματα από την δημοσίευση του διπλού ΦΕΚ σε ότι αφορά το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και την «Ενιαία Διοίκηση» που θα έπρεπε να είχε οριστεί και να λειτουργεί έτσι από κοινού και για τα τρία νοσοκομεία της περιοχής μας.

Το θέμα είναι σε γνώση πάντως του προέδρου του ενιαίου Νοσοκομειακού Φορέα Ρόδου – Κω και Καλύμνου του κ. Βασίλη Παπανικόλα, ο οποίος αναζητεί σχετική λύση σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: rodiaki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250818_125005_copy_1600x1200.jpg
Κραυγή αγωνίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κω για να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.

stighmiotipo-othonis-2025-08-18-094233.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Χαλήλ Τλε

Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
27 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 12:13ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency