Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά στους πολίτες, κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων ή αμέσως μετά από αυτές:
Να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιούνται σε «βαθουλώματα» του οδικού δικτύου, όπου συσσωρεύεται βρόχινο νερό. Επίσης, κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν συνειδητά να «θαυμάσουν» τα φυσικά φαινόμενα , θέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε κίνδυνο και την Υπηρεσία μας σε περιττή κινητοποίηση, όταν πιθανόν άλλοι συνάνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια μας.
Να μην διασχίζουν είτε πεζή, είτε εποχούμενοι ορμητικά τρεχούμενα νερά (τοπικά σχηματιζόμενους χείμαρρους). Είναι η περίπτωση όπου, αν παρασυρθεί κάποιος, δύσκολα διασώζεται. Είναι προτιμότερο να επιστρέψει κάποιος στον κοντινότερο ασφαλή προορισμό και να περιμένει την βελτίωση του καιρού. Μία λάθος στιγμιαία απόφαση μπορεί να αποβεί μοιραία.
Οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην επόμενη στροφή να έχει συμβεί κατολίσθηση και το οδόστρωμα να έχει καταληφθεί από πέτρες και χώματα.
Εάν κάποια υπόγεια κατοικία πλημμυρίζει, να μετακινηθούν οι ένοικοι σε υψηλότερους ορόφους και να διακόψουν την παροχή ρεύματος στο πλημμυρισμένο σπίτι.
Είναι λειτουργικό και αποτελεσματικότερο όσων οι κατοικίες ή οι επαγγελματικοί χώροι (εργαστήρια, ξενοδοχεία κλπ.) λόγω κατασκευής συνήθως πλημμυρίζουν, να προμηθευτούν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές (με ικανού μήκους μπαλαντέζα) ή βενζινοκίνητες αντλίες όμβριων υδάτων.
Ας βγούμε όλοι σήμερα έξω από τις κατοικίες μας και με μία σκούπα, ένα φαράσι, ένα απλό εργαλείο να καθαρίσουμε την σχάρα του φρεατίου του αγωγού ομβρίων υδάτων που υπάρχει στον δρόμο κοντά μας.
Εντός της κατοικίας μας και σε μέρος προσιτό σε όλους να υπάρχει σακίδιο με φακό ή φακούς, μπαταρίες, σφυρίχτρα, νερό, κουτί α΄ βοηθειών.
Επισημαίνεται ότι, μια έντονη βροχόπτωση και η ενδεχόμενα προκαλούμενη
πλημμύρα δεν είναι φαινόμενα μη δυνάμενα να προβλεφθούν και κατά συνέπεια να κινδυνεύσει άμεσα ανθρώπινη ζωή. Είναι η ανθρώπινη αμέλεια ή η υποτίμηση του κινδύνου που προκαλεί το δυστύχημα. Ας είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Και αν δίπλα μας ή κοντά μας κατοικούν ανήμπορα άτομα, ας τους έχουμε κι αυτούς στο νου μας. Αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στο υπέρτατο αγαθό της ζωής, αυτό επιτάσσει ο πολιτισμός μας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι συναρμόδιες αρχές θα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει. Όλοι όμως μπορούμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του εαυτού μας και των οικείων μας.
Περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και άλλων φυσικών καταστροφών υπάρχουν στους διαδικτυακούς ιστότοπους www.fireservice.gr και www.civilprotection.gr
Ο γάμος της Ντιάνα Κούλουθρος και του Eυστάθιου Μαυροκορδάτου έγραψε ιστορία στην Κω – Ένα υπερθέαμα στο Ammos Beach Bar.
Ο Ιπποκράτης επέστρεψε μετά από δέκα χρόνια.
Την ημερίδα παρακολούθησαν -6- διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, καθώς και -2- Αξιωματικοί Ψυχολόγοι, υπό τον συντονισμό εκπαιδευτή Αξιωματικού της Διεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής
Τέλος εποχής για το σώμα που δημιουργήθηκε το 1997 - Ο χαρακτηρισμός «ράμπο» και τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση για την κατάργησή του - Τι θα γίνει με το προσωπικό και τις υποθέσεις του.