Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ευρεία συνεργασία στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την κάλυψη της έλλειψης προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, από στρατιωτικό προσωπικό.
Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση, εξετάστηκαν όλες οι διαθέσιμες λύσεις και προτάσεις και επιβεβαιώθηκε η θετική προδιάθεση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην πρόταση του κ. Κόνσολα.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η στελέχωση του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΕΟΠΥΥ Κω με στρατιωτικό προσωπικό, που φέρει την ειδικότητα χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, δεσμεύθηκε ότι η τοποθέτηση θα γίνει άμεσα προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Κω.
Παράλληλα, εξετάστηκε η τοποθέτηση στρατεύσιμων στις κενές θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων που υπάρχουν σε κάποιες δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, ζήτημα που αντιμετωπίζεται με θετική προδιάθεση από τον Αρχηγό ΓΕΣ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη.
Ο κ. Κόνσολας έθεσε για μία ακόμα φορά και το θέμα της στελέχωσης των κενών θέσεων σε αγροτικά ιατρεία των νησιών μας από στρατεύσιμους ή στρατιωτικούς γιατρούς.
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Γκίνη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, δήλωσε :
«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ρεαλιστικό, πρακτικό τρόπο και φαντασία τα προβλήματα.
Πιστεύω στην ενεργοποίηση του κοινωνικού ρόλου και της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας και το πεδίο των δομών δημόσιας υγείας προσφέρεται.
Τα νησιά μας έχουν ιδιαιτερότητες, η στελέχωση των κενών θέσεων στις δομές της δημόσιας υγείας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό ΓΕΣ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.
Το ακτινολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ στην Κω θα επαναλειτουργήσει με τη διάθεση εξειδικευμένου στρατιωτικού προσωπικού, ενώ, η επόμενη κίνηση θα είναι να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν με τις κενές θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στα νησιά μας, ώστε να καλυφθούν και εκεί τα κενά με στρατεύσιμους.
Είμαι υποχρεωμένος όμως, να επισημάνω ότι το σύγχρονο ακτινολογικό συγκρότημα του ΕΟΠΥΥ στην Κω, παρέμενε ανενεργό και σε αδράνεια εδώ και πολύ καιρό.
Δεν το επισημαίνω για να προσωποποιήσω ευθύνες.
Το επισημαίνω για να αντιληφθούμε όλοι ότι η αδράνεια, η ανοχή ή η αδιαφορία σε τέτοια ζητήματα, έχουν τίμημα.
Θα συνεχίσω την πρωτοβουλία που ανέλαβα. Πιστεύω ότι η στρατιωτική θητεία μπορεί να αποκτήσει κοινωνική διάσταση στις νησιωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αρχιπελάγους».
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας