Ο Θεοδόσης Νικηταράς ανοίγει τα χαρτιά του στο Kosnews24! ''Θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε κάθε γωνιά της Κω καλύτερη''

Ο Θεοδόσης Νικηταράς ανοίγει τα χαρτιά του στο Kosnews24! ''Θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε κάθε γωνιά της Κω καλύτερη''

Λίγες ώρες πριν την προεκλογική συγκέντρωση της Ισχυρής Κω στην πλατείας Ελευθερίας και μόλις 3 ημέρες πριν τις κάλπες ο υποψήφιος Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς ανοίγει τα χαρτιά του στο Κosnews24.

Ο επικεφαλής της Ισχυρής Κω μιλάει για την σχέση του με τις υπόλοιπες παρατάξεις και τις ενδεχόμενες συνεργασίες, σχολιάζει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το στίγμα του για την Κω της επόμενης τετραετίας και στέλνει το δικό του μήνυμα στους αναγνώστες του Kosnews24 ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου για το Δήμο της Κω

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Νικηταρά


KOSNEWS24: Κύριε Νικηταρά, δηλώνετε υπέρμαχος της συνεργασίας και της συνεννόησης για το καλό του Δήμου. Από την άλλη βρίσκεστε σε μια διαρκή κόντρα με τον κ. Κυρίτση ενώ την κ. Ρούφα και την κ. Μακρή τις έχετε στο απυρόβλητο, αν και σας έχουν ασκήσει σκληρή κριτική. Γιατί έχετε επιλέξει να μην απαντάτε στις άλλες δύο παρατάξεις;


Θεοδόσης Νικηταράς: Αν μου επιτρέπετε, δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «κόντρα». Με τον απερχόμενο δήμαρχο είμαστε πολιτικά εκ διαμέτρου αντίθετοι. Διαφωνούμε τόσο με τον τρόπο που ασκεί τη διοίκηση του Δήμου, όσο και με το ύφος και τη συμπεριφορά του προς τους δημότες. Μιλάμε για μια δημοτική αρχή που έχει χωρίσει τους πολίτες σε «δικούς μας» και «δικούς τους». Για έναν δήμαρχο που έχει δαιμονοποιήσει την αντίθετη άποψη.
Εμείς αυτόν τον διχασμό ήρθαμε να τον τελειώσουμε. Εξαρχής θέσαμε ως στόχο να ενώσουμε την κοινωνία και θαρρώ πως το έχουμε ήδη καταφέρει. Όταν βλέπουμε όμως τις ίδιες πολιτικές, ακόμα και προεκλογικά, δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε, πάντα μέσα στα όρια του πολιτικού πολιτισμού.
Όσο αφορά στις παρατάξεις που δεν άσκησαν διοίκηση, θεωρήσαμε πως στο πλαίσιο του κλίματος προσφοράς και συνεργασίας που πρέπει να έχουμε την επόμενη ημέρα, δεν έπρεπε να αποπροσανατολίσουμε την κοινωνία με άσκοπες αντιπαραθέσεις. Ειδικά όταν η μία εκ των δύο δεν μας ασκούσε πολιτική κριτική, αλλά προσωπική.

KOSNEWS24: Από την πρώτη ημέρα που ανακοινώσατε τη δημιουργία της παράταξής σας, δέχεστε κριτική ότι είστε ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σε όλη την Ελλάδα ποιους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς στηρίζει και στην Κω έδωσε τη στήριξή του σε εσάς. Από την πλευρά σας αρνηθήκατε τη στήριξη λέγοντας πως είστε ένας ακομμάτιστος συνδυασμός. Γιατί είναι κακό να έχετε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν πρόκειται για κάποιο χρίσμα όπως ξεκαθάρισε το κόμμα της Κουμουνδούρου.


Θεοδόσης Νικηταράς: Κύριε Λιοδάκη εδώ θα ήθελα να σχολιάσω πως αυτό που λέτε εσείς, ότι δεν υπάρχει δηλαδή χρίσμα, είναι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα όμως είναι και η συνεχής προσπάθεια των πολιτικών μας αντιπάλων να πείσουν τους πολίτες για το αντίθετο. Βλέπετε, έχουν χρεωκοπήσει πολιτικά και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους συνδημότες μας.
Για αυτό το λόγο αποφάσισα να τραβήξω μια γραμμή. Οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε αυτή η παράταξη είναι αδιαπραγμάτευτες. Η «Ισχυρή Κως» είναι μια παράταξη ανεξάρτητη και αδέσμευτη. Προέρχεται από τα σπλάχνα της Κωακής κοινωνίας και δίνει αναφορά μόνο σε αυτήν. Για αυτό και δήλωσα πως ούτε ζητήσαμε, ούτε λάβαμε, ούτε βέβαια έχουμε ανάγκη κανένα κομματικό χρίσμα.
Και κάτι ακόμα. Στην παράταξή μας υπάρχουν ενεργοί πολίτες από κάθε κομματικό χώρο. Είμαι περήφανος για αυτή την πολυσυλλεκτικότητα των στελεχών μας, που δείχνει το ισχυρό έρεισμα που έχουμε στην κοινωνία. Ένιωσα όμως πως πρέπει να προστατεύσω τα δεκάδες στελέχη μας που σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο στηρίζουν κάποιο άλλο κόμμα.
Εξάλλου είναι και η προσωπική μου, διαχρονική άποψη, πως τα κόμματα πρέπει να μένουν εκτός αυτοδιοίκησης. Άλλοι, σε περασμένες περιόδους επιζητούσαν την στήριξη κομματικών μηχανισμών.

KOSNEWS24: Ο κ. Κυρίτσης και η κ. Ρούφα έχουν επανειλημμένα ασκήσει δριμεία κριτική προς το πρόσωπό σας. Εάν είστε η επόμενη Δημοτική Αρχή πώς θα καταφέρετε να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και να συνεργαστείτε για το καλό του νησιού;

Θεοδόσης Νικηταράς: Για εμένα η συνεργασία και η συνεννόηση είναι στάση ζωής και πιστεύω το έχω αποδείξει επανειλημμένα με πράξεις. Αρχή μου είναι ο σεβασμός σε κάθε άποψη, και δεν διστάζω να την υιοθετήσω αν είναι καλύτερη από τη δική μου.
Αν η επόμενη μέρα απαιτήσει συνεργασίες, είναι πολύ σημαντικό να υπερβούμε προσωπικές πικρίες και να βρούμε το περίσσευμα ψυχής που απαιτείται για το καλό του νησιού. Το χρωστάμε στους συνδημότες μας. Η «Ισχυρή Κως» ως η επόμενη δημοτική αρχή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

KOSNEWS24: Πριν λίγο καιρό παρουσιάσατε ένα πλάνο για την επόμενη τετραετία. Έστω ότι την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνετε τη διοίκηση του Δήμου. Σε πόσο χρονικό διάστημα ο Κώος πολίτης θα αρχίσει να βλέπει αλλαγές στη ζωή του;

Θεοδόσης Νικηταράς: Από την πρώτη μέρα. Η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι επιτέλους ανοικτή. Ο κάθε συνδημότης και η κάθε συνδημότισσα θα μπορεί πλέον να έχει το Δήμο δίπλα του, χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.
Με ρωτάτε όμως και για το πλάνο μας. Η αλήθεια είναι πως είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει ως παράταξη τους τελευταίους μήνες. Μετά την 26η Μαΐου, έχουμε άφθονο χρόνο ώστε να αναλάβουμε πανέτοιμοι. Το πλάνο μας για τον τουρισμό, το οποίο είναι προσωπική μου προτεραιότητα μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή. Ο δεύτερος πόλος διοίκησης επίσης. Η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η καθαριότητα, η εγκατάλειψη της πόλης, όλα αυτά τα θέματα δε θέλουν χρόνο, αλλά θέληση και όρεξη για δουλειά.
Και πιστέψτε με, διαθέτουμε περίσσευμα και από τα δύο.


KOSNEWS24: Οι κάτοικοι των χωριών παραπονιούνται ότι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή δεν δίνει την ίδια σημασία στα χωριά όπως στην πόλη της Κω. Πώς θα καταφέρετε να τους πείσετε ότι εσείς θα κάνετε το κάτι παραπάνω;

Θεοδόσης Νικηταράς: Δυστυχώς κύριε Λιοδάκη έχουν απόλυτο δίκιο. Την απαξίωση των χωριών μας τη βιώνει κάθε κάτοικος καθημερινά τα τελευταία χρόνια. Αυτή την πενταετία, ο ενιαίος Δήμος θα έπρεπε να κάνει άλματα σε όλο το νησί. Αντί αυτού, εγκαταλείφθηκε ακόμα και η πόλη.
Εμείς από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε πως πρέπει να γίνει μια τομή. Για αυτό και θα δημιουργήσουμε τον δεύτερο πόλο διοίκησης. Ώστε και οι κάτοικοι των χωριών να μπορούν να εξυπηρετούνται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Για αυτό στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό του Δήμου και στην ενίσχυσή του με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.
Επίσης, αυτή την τετραετία στοχεύουμε να εντάξουμε σε χρηματοδότηση όλα τα σημαντικά έργα που έχουν ανάγκη τα χωριά μας. Δεν λέω καλές οι πλατείες και τα σιντριβάνια, αλλά μήπως πρέπει να δούμε τα αναγκαία; Το καθαρό νερό στο τρίγωνο! Την διάνοιξη περιμετρικών δρόμων για να γίνει η μετακίνηση πιο γρήγορη και ασφαλής. Το μεγάλο πρόβλημα με τα φύκια στο Μαστιχάρι. Την επέκταση των λιμανιών στην Καρδάμαινα και την Κέφαλο. Όλα αυτά θα είναι σε προτεραιότητα.
Θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε κάθε γωνιά της Κω καλύτερη και, πιστεύω, με την κοινωνία δίπλα μας, θα το πετύχουμε!

KOSNEWS24: Κύριε Νικηταρά σας ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμά σας στους αναγνώστες του Kosnews24.gr ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου.

Θεοδόσης Νικηταράς: Κύριε Λιοδάκη σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη καθώς και για την ποιότητα και εγκυρότητα που κάλυψε την προεκλογική περίοδο η kosnews24.gr.
Καλώ κάθε συνδημότη και συνδημότισσά μας, κάθε πολίτη του νησιού, να αντιληφθεί την πολλαπλασιαστική δύναμη που έχει πλέον η ψήφος του. Οι εκλογές αυτές θα σημάνουν πολλά. Είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων ετών. Το νησί μας και η κοινωνία μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Με συνεργασία, με ενότητα, με κοινούς στόχους.
Για αυτό, καλώ κάθε συνδημότη και κάθε συνδημότισσα να στηρίξει την «Ισχυρή Κω». Να μας δώσει ισχυρή εντολή και πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Να μας εμπιστευτεί για το καλύτερο μέλλον που μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
Γιατί η Κως, μπορεί και πρέπει να στεγάσει τα όνειρα όλων μας!
Με αυτή την ευκαιρία σας καλώ όλους, καλώ όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας να έρθουν σήμερα στις 8μιση το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί, σε μια ανοιχτή εκδήλωση, το αύριο της ενωμένης Κω.

ADVERTORIALS