Η Ιωάννα Ρούφα μιλάει με το χέρι στην καρδιά στο Kosnews24. ''Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να τα παρατήσω''

Η Ιωάννα Ρούφα μιλάει με το χέρι στην καρδιά στο Kosnews24. ''Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να τα παρατήσω''

Με το χέρι στην καρδιά, μίλησε η επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ρούφα Ιωάννα στο Kosnews24.gr ανοίγοντας τα χαρτιά της και ξεκαθαρίζοντας τις κινήσεις της όσον αφορά την επόμενη ημέρα στο Δήμο της Κω.

Η κυρία Ρούφα απαντάει για όλους και για όλα, μιλάει για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ξεκαθαρίζει τους πυλώνες για το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει και ζητάει την ψήφο του Κωακού λαού με επιχειρήματα!

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της Ιωάννας Ρούφα στο Kosnews24.gr!


KOSNEWS24: Κυρία Ρούφα, 5 χρόνια ασκήσατε σκληρή αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Κυρίτση. Δριμεία κριτική όμως έχετε ασκήσει από την ημέρα ανακοίνωσης τής υποψηφιότητας του κ. Νικηταρά και στην παράταξη της Ισχυρής Κω. Μετά τις εκλογές πόσο ρεαλιστικό είναι από όποια θέση και αν βρίσκεστε να καταφέρετε να συνεργαστείτε με κάποια από αυτές τις παρατάξεις;


ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Στο όνομα της συνεργασίας και της υποτιθέμενης ενότητας δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό από τις αρχές μας και τις προγραμματικές μας θέσεις. Η αξιοπιστία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Παράταξής μας. Δεν πρόκειται να την εκχωρήσουμε ούτε στον κ. Κυρίτση, από τον οποίο μας χωρίζει χάος ιδεολογικοπολιτικό, ούτε στον κ. Νικηταρά, καθώς η πολιτική του ασυνέπεια τον καθιστά αναξιόπιστο, αλλά και το σύστημα που τον στηρίζει πολιτικά μας απωθεί. Η μάχη θα δοθεί στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου δημόσια, για κάθε απόφαση που αφορά τον τόπο και τους ανθρώπους.
Το υποκείμενο της ευθύνης είναι πλέον ο Δημοτικός Σύμβουλος. Ευελπιστούμε ότι, οι δικές μας προτάσεις, η δική μας πρακτική, θα πείσει τους Δημοτικούς Συμβούλους να μας ακολουθήσουν στον άλλο δρόμο που προτείνουμε.
Κάθε ένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους θα απολογείται καθημερινά στο λαό της Κω για τη στάση και τις επιλογές του. Το Δημαρχοκεντρικό σύστημα, έλαβε τέλος. Έχει ξοφλήσει.




KOSNEWS24: Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η Δύναμη Αλλαγής – ΚΩΣ 2023 έχει επιλέξει να σας απαντάει στην κριτική που της ασκείτε ενώ από την άλλη η παράταξη της Ισχυρής Κω φαίνεται ότι έχει επιλέξει να μην έρθει σε σύγκρουση μαζί σας. Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι γίνεται αυτό;


ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Η σχέση με τη Δύναμη Αλλαγής – Κως 2023 είναι ξεκάθαρη. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Η Ισχυρή Κως είναι ένα συνονθύλευμα που δεν έχει να κομίσει απολύτως τίποτα στο πολιτικό σκηνικό. Ο δε επικεφαλής της είναι ένας διορισμένος υποψήφιος Δήμαρχος, βαθιά εξαρτημένος από αυτούς που τον στηρίζουν, τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο.
Ο πιο αδύναμος κρίκος, αυτού του συνονθυλεύματος, είναι ο ίδιος ο κ. Νικηταράς, ο οποίος πατάει σε πολλές βάρκες και βρίσκεται σε μια ισορροπία τρόμου. Σε μας ο κ. Νικηταράς δεν μπορεί να απαντήσει και δεν μπορεί γιατί, είναι απόλυτα εκτεθειμένος από την πολιτική του ασυνέπεια και ανηθικότητα.
Εάν ο κ. Νικηταράς απαντήσει, τι ακριβώς έχει να πει; Εάν ο κ. Νικηταράς απαντήσει, θα πρέπει να κρυφτεί για άλλα 5 χρόνια.




KOSNEWS24: Στην τελευταία σας συνέντευξη τύπου, τονίσατε ότι αν δεν είστε η επόμενη Δήμαρχος, η συνεργασία σας με την επόμενη Δημοτική Αρχή θα αποφασιστεί από τα στελέχη της παράταξής σας. Αν τα στελέχη της παράταξής σας επιλέξουν να συνεργαστείτε με μια παράταξη η οποία εσάς προσωπικά δεν σας βρίσκει σύμφωνη, πώς θα προχωρήσετε σε μια συνεργασία, η οποία δεν βρίσκει σύμφωνη την επικεφαλής της παράταξης;


ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Έχω δηλώσει δημόσια ότι, εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να δεχτώ κανένα αξίωμα από καμιά αυριανή Δημοτική Αρχή, καθώς παραμένω απόλυτα πιστή στις θέσεις μου. Έχω επίσης δηλώσει ότι, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την Παράταξη, ήμουνα πεπεισμένη ότι μπορώ να νικήσω τον κ. Κυρίτση. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, διεκδικώ τη ψήφο του Κωακού λαού γιατί πιστεύω ότι εμείς είμαστε ο άλλος δρόμος.
Αν εγώ συνεργαστώ με οποιαδήποτε άλλη Παράταξη, θα απολέσω την πολιτική μου υπόσταση, θα αμαυρώσω την αυτοδιοικητική μου πορεία, θα έχω προδώσει τις αρχές μου, θα έχω ενσωματωθεί στο σύστημα.
Αν η Παράταξή μου, που είναι ο κυρίαρχο όργανο, λάβει απόφαση για τέτοιου είδους συνεργασία, θα την σεβαστώ, με τον παρακάτω όρο: να ορίσει αυτή το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Από αυτή την πρόταση, εγώ εξαιρούμαι.


KOSNEWS24: Έχετε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά σε κάθε κοινότητα καταγράφει τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Πώς θα καταφέρετε να το υλοποιήσετε;


ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Το πρόγραμμα που καταθέσαμε στηρίζεται σε 3 πυλώνες.
Στον πυλώνα της υλοποίησης, δηλαδή σε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην τετραετία. Συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοστολογημένα… χωρίς πλειοδοσίες και μεγάλα λόγια.
Στον πυλώνα του σχεδιασμού, δηλαδή σε αυτά που ξεκινούν οι διαδικασίες εντός της θητείας μας αλλά η υλοποίησή τους θα είναι μεταγενέστερη.
Στον πυλώνα της διεκδίκησης, δηλαδή σε αυτά που διεκδικούμε για την Κω και την Καρδάμαινα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Σας λέω κατηγορηματικά ότι, το πρόγραμμά μας, θα υλοποιηθεί στο ακέραιο. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο από εθνικούς, όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.


KOSNEWS24: H παράταξή σας έχει περάσει αρκετές δυσκολίες στο δρόμο προς τις εκλογές, παρ’ όλα αυτά εσείς όχι μόνο αντέξατε αλλά βγήκατε ακόμα πιο ενισχυμένη. Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;


ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Ούτε μια στιγμή. Οι δυσκολίες και η διαχείρισή τους, με εξιτάρουν. Με κάνουν ακόμα πιο δυνατή. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η δύναμη αυτή πηγάζει κι από τους ίδιους τους αντιπάλους μου. Έχω απόλυτη συναίσθηση του πόσο επικίνδυνοι για τον τόπο είναι. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να είμαι δυνατή, να παλέψω, να νικήσω, για τον τόπο, για την Κω της επόμενης μέρας.


KOSNEWS24: Κυρία Ρούφα, σας ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε γιατί ο Κωακός λαός να ψηφίσει την Ιωάννα Ρούφα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, για το Δήμο της Κω.

ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: Ο Κωακός λαός θα με ψηφίσει γιατί είμαι μία απ’ αυτόν.
Γιατί, έχει εμπιστοσύνη στη Ρούφα και στη στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Θα με ψηφίσει για τη συνέπειά μου.
Γιατί δεν έφυγα ποτέ. Γιατί δεν θα φύγω ποτέ.
Γιατί ότι λέω το κάνω.
Γιατί θέλω και μπορώ.
Γιατί έχω πρόγραμμα.
Γιατί έχω συνεργάτες που μπορούν να το υλοποιήσουν.
Γιατί έχω με τον Κωακό λαό μια σχέση καθαρή, ουσιαστική, ανθρώπινη.
Γιατί δεν έχω εξαρτήσεις, ούτε από οικονομικά, ούτε από πολιτικά συμφέροντα.
Γιατί δεν ενδίδω στο λαϊκισμό κι το περιτύλιγμά του.
Γιατί έχω εμπειρία.
Γιατί αγαπώ την Κω και τον άνθρωπο.

ADVERTORIALS