Γιατί το Digital Marketing είναι απαραίτητο για κάθε μικρή επιχείρηση

Γιατί το Digital Marketing είναι απαραίτητο για κάθε μικρή επιχείρηση

Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγορά έχει γίνει ολοένα και πιο ψηφιακή καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται. Τα οφέλη του digital marketing στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο γίνονται καθημερινά όλο και πιο διαδεδομένα. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές ερευνούν και αγοράζουν προϊόντα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη Forbes, το 82% των καταναλωτών διεξάγει έρευνα στο διαδίκτυο. Και, το Tech Crunch αναφέρει ότι το 79% των ανθρώπων ψωνίζουν online.

Και θα αναρωτιέστε εσείς τώρα που έχετε μια κάβα με ποτά στην Αθήνα πώς θα φτάσετε σε αυτούς τους καταναλωτές; Πώς θα γίνεται γνωστοί και τελικά θα κάνετε πωλήσεις; Και η απάντηση είναι μια, με το digital marketing.

Όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις υλοποιούν τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ για να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τους καταναλωτές και να εμπλακούν σε απευθείας σύνδεση μαζί τους. Μια τακτική ψηφιακού μάρκετινγκ έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο οικονομικός τρόπος προσέγγισης των δυνητικών πελατών.

Το digital marketing είναι η πιο ισχυρή μορφή μάρκετινγκ.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε και εμπλέκεστε με τους πελάτες σας. Οι τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ βοηθούν τις επιχειρήσεις ακριβώς όπως τη δική σας να φτάσουν τους στόχους τους.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του digital marketing είναι ότι πρόκειται για τον πιο οικονομικό τρόπο για την εμπορική προώθηση της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, αν ένας τουριστικός οδηγός για την Σαντορίνη είναι η επίχειρησή σας ακόμα και τότε υπάρχει εφαρμογή του digital marketing. Όσον αφορά το παραδοσιακό μάρκετινγκ, είναι πολύ δύσκολο για τις μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς να ανταγωνίζονται με μεγαλύτερες επιχειρήσεις για διαφημιστικό χώρο. Ωστόσο, με προσιτές ψηφιακές τακτικές μάρκετινγκ, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν περισσότερα για το μάρκετίνγκ τους.

Ενώ οι παραδοσιακές τακτικές μάρκετινγκ συχνά έρχονται με διάφορα κρυφά κόστη, το μόνο κόστος για το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ο χρόνος. Το SEO, το μάρκετινγκ περιεχομένου (content marketing) και τα social media χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως η πληρωμή ανά κλικ, η εμφάνιση και η διαφήμιση στα social media που μπορούν να αποφέρουν ταχύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ας θεωρήσουμε ότι ένας ταξιδιωτικός οδηγός για την Ελλάδα είναι αυτό που σας ενδιαφέρει να προωθήσετε και κάνετε μια στρατηγική digital marketing. Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως πηγαίνει είναι να μετρήσετε την επιτυχία σας με την πάροδο του χρόνου. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε την επιτυχία μιας παραδοσιακής εκστρατείας μάρκετινγκ, όπως μια τηλεοπτική διαφήμιση, κάθε ψηφιακή τακτική μάρκετινγκ που χρησιμοποιείτε είναι μετρήσιμη. Αυτό το όφελος είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επενδύσετε στο ψηφιακό μάρκετινγκ. 

ADVERTORIALS