Πώς να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Κω

Πώς να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Κω

Πώς να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Κω

 

Ένα νησί του Αιγαίου που αποτελείται από βαθύ τυρκουάζ και σκούρο πράσινο, το ελληνικό νησί, η μαγευτική Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην αλυσίδα των Δωδεκανήσων και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα μέρη για εκδρομές στην Ελλάδα. Από το ιστορικό και πολύχρωμο κέντρο της πόλης έως τις πιο απομακρυσμένες κορυφές της οροσειράς της, η Κως είναι ένα νησί ώριμο για εξερεύνηση.

Η Κως διαθέτει ένα διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Το νησί είναι επίσης προσβάσιμο στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας μια απόσταση περίπου 20 λεπτών με το καράβι, αν σας ενδιαφέρει να επισκεφθείτε και μια άλλη περιοχή.

Μην εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι η πόλη της Κω είναι γεμάτη περιπλανώμενοι τουρίστες που είναι είτε εκεί για λίγες ημέρες είτε είναι εκεί για παρατεταμένες διακοπές σε ένα από τα πολλά θέρετρα του νησιού. Περπατήστε κατά μήκος του θαλάσσιου χώρου και επισκεφθείτε την Πλατεία Πλατάνου, την όμορφη πλατεία της πόλης δίπλα στο πολύ καλά διατηρημένο Κάστρο της Νερατζιάς του 15ου αιώνα. Κάντε ένα διάλειμμα σε ένα από τα καφέ της πλατείας και φροντίστε να επισκεφθείτε τον Πλάτανο του Ιπποκράτη (όπου οι ιστορικοί πιστεύουν ότι δίδαξε τους μαθητές του), το μέρος περιλαμβάνει επίσης ένα σιντριβάνι που χτίστηκε από τους Οθωμανούς. Το άλλο διάσημο ιστορικό θέαμα του νησιού είναι το Ασκληπιείο, το οποίο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κω. Το ιερό αυτό χτίστηκε για να τιμήσει τον Ασκληπιό (τον θεό της θεραπείας) τον 3ο αιώνα π.Χ. Για να φτάσετε στην περιοχή, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή να πάρετε το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης.

Εάν είστε ταξιδιώτης που απολαμβάνει να απομακρύνεται από τα πλήθη, είναι καλή ιδέα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να εξερευνήσετε τις άλλες γωνιές του νησιού. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε πολλά σημεία ενοικίασης αυτοκινήτων και έμπειροι τεχνικοί όλο το 24ωρο βρίσκονται εκεί για να σας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε ανάγκη. Το ορεινό χωριό Ασφενδιού είναι μια σαφής στάση σε ένα οδικό ταξίδι στην Κω, ειδικά για την όμορφη εκκλησία και τις πολλές ταβέρνες. Σε κοντινή απόσταση, θα ανακαλύψετε επίσης το Παλαιό Πυλί, τα ερείπια ενός ιστορικού φρουρίου που βλέπει πάνω από μια από τις πιο εντυπωσιακές απόψεις του νησιού. Η πεζοπορία μέχρι το φρούριο απαιτεί κάποια προσπάθεια (καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν μόνο να φτάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο), αλλά η εκπληκτική θέα αξίζει σίγουρα την πεζοπορία!

Φυσικά, η επίσκεψη στην Κω δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια μέρα στην παραλία. Η πόλη της Κω είναι γεμάτη από παραλίες που καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρη την ακτή της. Ωστόσο, μία από τις ομορφότερες παραλίες είναι η απομακρυσμένη παραλιακή περιοχή στο άλλο άκρο του νησιού. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι αυτή η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο, και το τελευταίο τμήμα του δρόμου είναι πολύ βραχώδες και απαιτεί αρκετή προσπάθεια για να περάσετε. Η Παραλία Παράδεισος είναι μια πανέμορφη έκταση λευκής άμμου με τυρκουάζ κύματα και μια μεγάλη οροσειρά. Ένα τμήμα έχει ξαπλώστρες και ένα μπαρ με αναψυκτικά, ενώ η άλλη πλευρά έχει ανέγγιχτη άμμο, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην πετσέτα σας.

Αν φτάσατε στο Παλαιό Πυλί, έχετε τύχη γιατί εκεί υπάρχουν κάποια από τα πιο φανταστικά εστιατόρια του νησιού. Οι ταβέρνες βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το φρούριο και έχουν μια από τις πιο όμορφες εικόνες που μπορείτε να φανταστείτε. Καθίστε σε ένα από τα πολύχρωμα ξύλινα τραπέζια και παραγγείλετε ό, τι έχουν προετοιμάσει εκείνη την ημέρα, όπως εκπληκτικό τζατζίκι, σαλάτα μελιτζάνας, ελληνική σαλάτα και τοπικά ψάρια ή κρέας από τη σχάρα.

Βέβαια, όταν βρεθείτε στο νησί πάρτε μια μέρα μακριά από την παραλία και κάντε μια βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού, περάστε από την αρχαία αγορά ή τα μεσαιωνικά οχυρώματα και απολαύστε όλη την ιστορία. Πάρτε έναν καφέ στην πλατεία Ελευθερίας και θαυμάστε το Τζαμί Defterdar, ένα προφανές μνημείο της οθωμανικής κατοχής. Θα καταλάβετε γρήγορα ότι η Κως είναι το φθηνότερο υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο που υπάρχει. Δεν ξεχνάμε τα τουριστικά μαγαζιά όπου μπορείτε να βρείτε υπέροχα δώρα για άντρες ή γυναίκες αλλά και για εσάς τους ίδιους.

ADVERTORIALS