Μην ψάχνετε για παλιά ανταλλακτικά

Μην ψάχνετε για παλιά ανταλλακτικά

Πώς βρίσκετε νέα εξαρτήματα για παλιά αυτοκίνητα;

Ακολουθεί άρθρο από την Partshouse – Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων και Φανοποιείας

Το Jensen 541 χρονολογείται από το 1954, οπότε αν κάποιος διαθέτει ένα πως θα αντικαταστήσει ένα φανάρι φτερού; Στην πραγματικότητα μπορεί, επειδή αυτό το εξάρτημα εξακολουθεί να κατασκευάζεται. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην Αμερική μια νέα βιομηχανία έχει ανθίσει κατασκευάζοντας παλιά ανταλλακτικά και εξυπηρετώντας τους ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων. Σχεδόν τα πάντα από την σφραγίδα της πόρτας από καουτσούκ μέχρι τα κομψά κατασκευασμένα και βαθμονομημένα όργανα επισκευάζονται, ξανασχηματίζονται και αναπαράγονται.

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι εσωτερικές ανακατασκευές των πόλεων οδήγησαν στη διάλυση πολλών γκαράζ που λειτουργούσαν από τη δεκαετία του 1930. Ορισμένοι είχαν αποθηκευμένα εξαρτήματα που χρονολογούνταν δεκαετίες πριν. Η εταιρεία Holden τα αγόρασε, διέσωσε πολλά από τα παλιά εργαλεία και άρχισε να κατασκευάζει καινούρια εξαρτήματα.

"Κατασκευάζουμε πολλούς καθρέφτες, τους φτιάχνουμε σε έναν παλιό αχυρώνα και τους βγάζουμε κατά καιρούς στην αγορά", δήλωσε ο προϊστάμενος Jeremy Holden. Η εταιρεία του πρόσφατα βρήκε τα εργαλεία για να φτιάξει τα φώτα που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα Rolls-Royce και Bentley του 1955. Τέτοια αντικείμενα δεν είναι συναρπαστικά, αλλά η ύπαρξή τους μπορεί να βοηθήσει ένα παλιό αυτοκίνητο να αποκτήσει νέο κίνητρο χωρίς να του δοθεί ένα τροποποιημένο, μοντέρνο κομμάτι. Σήμερα, η προσφορά τέτοιων εξαρτημάτων προϋποθέτει την κατανόηση των τεχνολογιών των παλιών και τη γνώση των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε ξεχασμένα υλικά όπως ο βακελίτης.

Η δεξιοτεχνία της εταιρείας Vintage Restorations εφαρμόζει δεξιότητες ρολογιού σε πολύ κομψά όργανα όπως ακριβούς πίνακες ελέγχου, χρησιμοποιώντας απίθανες τεχνικές ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένης και της εκτύπωσης οθόνης. Το αφεντικό John Marks έφτιαξε μια έξυπνη, οικιακή συσκευή που χαρακτηρίζεται από έναν ισχυρό μαγνήτη και ένα τμήμα τσιπ. Οι κατάλληλες διαβαθμίσεις περιόδου είναι τυπωμένες στην οθόνη αφού όλοι συμφωνήσουν ότι είναι σωστά τοποθετημένες. Τα λέιζερ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν εντυπωσιάζουν τον John και το προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένου ενός ογδοντάρη που χρησιμοποιεί ειδικά εργαλεία που μοιάζουν με βιομηχανικά έργα τέχνης. Στην πραγματικότητα, ένα συμμετρικό μάτι, σταθερά χέρια και δεξιότητες μηχανικού είναι αυτά που έχουν σημασία.

Τον τελευταίο καιρό, οι ικανότητές τους χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία εργαλείων για εξαιρετικά ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα μεγάλου μήκους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που τους ανέθεσε η Audi. Περίπου 60 χρόνια πριν, τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν προσαρμογές των οργάνων των αεροσκαφών, οπότε ο John χρησιμοποίησε ένα μείγμα τροποποιημένων μετρητών και ειδικά διαμορφωμένων επιλογών. Οι ερευνητικές δεξιότητες που εμπλέκονται σε αυτό θα κάνουν τους παλιούς να ζηλέψουν.

Από την άλλη, ο Άντι Μουρ από το Σέφιλντ αποκαθιστά καρμπυρατέρ. Αυτά είναι κομμάτια μηχανικής αλχημείας που αναμιγνύουν τη βενζίνη και τον αέρα που χρειάζεται για να τροφοδοτηθούν τα αυτοκίνητα. Μετά από χρόνια χρήσης σε άσχημες καιρικές συνθήκες, τα σώματα καρμπυρατέρ μπορούν να σπάσουν. Ευτυχώς, ο Andy γνωρίζει έναν πρώην τεχνίτη της Rolls-Royce, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει με ένα κομμάτι από μέταλλο ένα ακριβές αντίγραφο, κατέχοντας εξαιρετικές δεξιότητες. Τα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι συντονισμένα με ενσωματωμένους υπολογιστές, αλλά αυτοκίνητα σαν την Aston Martin DB4 έχουν καρμπυρατέρ που χρειάζονται συντονισμό μετά την κατασκευή. Αυτό απαιτεί κάποιον με αυτί για να μπορεί να τα συγχρονίσει. Μικρή έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Andy περιγράφει την κλήση του ως μαύρη τέχνη.

ADVERTORIALS