Συνάντηση Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα για τον Ιατρικό Τουρισμό

Συνάντηση Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα για τον Ιατρικό Τουρισμό

Την ανάγκη κατάρτισης θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις μεγάλες προοπτικές που έχει η χώρα για να αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μέσω της οργανωμένης, συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας στον ιατρικό τουρισμό.

Ο Υπουργός κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο. Ο Τουρισμός ευεξίας καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας ο Υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο  που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση συμφώνησαν στο ότι ο ιατρικός τουρισμός σε όλο το εύρος του θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία και θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην χώρα.

ADVERTORIALS