Γερμανικός τουρισμός: Η Κως στα top ευρωπαϊκά νησιά για διακοπές το 2019

Γερμανικός τουρισμός: Η Κως στα top ευρωπαϊκά νησιά για διακοπές το 2019

 Αυξήσεις από 2% έως 4% παρουσιάζει το 2019 το κόστος των πακέτων διακοπών στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, ανά διανυκτέρευση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως προκύπτει από έρευνα που παρουσιάζει η γερμανική πλατφόρμα κρατήσεων CHECK24.

Η έρευνα, σύμφωνα με tornosnews.gr,  η οποία αποτυπώνει το κόστος των πακέτων στους 10 δημοφιλέστερους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης, βάσει των κρατήσεων που συγκεντρώνουν στη γερμανική αγορά, κατατάσσει την Κρήτη ως το δεύτερο δημοφιλέστερο νησί διακοπών. Ακολουθούν Ρόδος στην τρίτη θέση, η Κως στην έκτη και η Κέρκυρα/ Παξοί στην όγδοη.

Η Μαγιόρκα παραμένει κορυφαίος νησιωτικός προορισμός στα πακέτα διακοπών που προτιμούν οι Γερμανοί, παρουσιάζοντας μάλιστα μείωση τιμών κατά σχεδόν 3% αυτή τη χρονιά αλλά με μερίδιο 34% στο σύνολο των κρατήσεων στην CHECK24 για τα ευρωπαϊκά νησιά.

Η Κρήτη, με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην Ευρώπη (14,7%), καταγράφει αύξηση τιμών κατά σχεδόν 4%, στα 95 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η Ρόδος με μερίδιο 7,3% έχει αύξηση τιμών 2,4% (104,68 ευρώ/ διανυκτέρευση), η Κως με μερίδιο 6% παρουσιάζει αύξηση 1,8% στα 105 ευρώ και η Κέρκυρα/ Παξοί με μερίδιο 3% έχει αύξηση 3,1% στα 92,6 ευρώ.

ADVERTORIALS