Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Lufthansa: Πιστεύουμε στην Ελλάδα- Νέα δρομολόγια προς Κω

Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Lufthansa: Πιστεύουμε στην Ελλάδα-  Νέα δρομολόγια προς Κω

Ο  Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, μιλώντας στο BusinessNews.gr και στο Δημήτρη Τσουκαλά για την παρουσία αλλά και τα σχέδια του ομίλου στη χώρα μας μεταξύ των άλλων είπε ότι ο  Όμιλος Lufthansa δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με 5 αεροπορικές εταιρείες: την Austrian Airlines, τη Lufthansa, τη SWISS, την Brussels Airlines και τη Eurowings.

Ο όμιλος έχει παρουσία σε 20 ελληνικά αεροδρόμια και προσφέρει έως και 443 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα προς 17 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το δίκτυο δρομολογίων του ομίλου ενισχύθηκε και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με νέα δρομολόγια από και προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Η Lufthansa εγκαινίασε το νέο δρομολόγιο Σαντορίνη - Φρανκφούρτη, η Swiss εντάσσει στο πρόγραμμά της τη σύνδεση Καλαμάτα - Γενεύη, η Austrian Airlines παρουσιάζει 12 νέα δρομολόγια, ενώ η Brussels Airlines συνδέει για πρώτη φορά την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, την Κω, τη Μύκονο, την Καλαμάτα και τη Σαντορίνη με τις Βρυξέλλες.

Η Eurowings, η υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, θα προσφέρει φέτος το καλοκαίρι 16 νέες συνδέσεις, συνδέοντας την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, την Κω και τη Ρόδο με αεροδρόμια της Γερμανίας και της Αυστρίας. Η θυγατρική της Swiss, Edelweiss, θα συνδέει φέτος τα Χανιά και τη Σάμο με τη Ζυρίχη.

Στην  ερώτηση ποια είναι η εικόνα που διατηρούν τα κεντρικά γραφεία της Lufthansa για την ελληνική αγορά αλλά και την ελληνική οικονομία ο κ. Τζεβελέκος απάντησε ότι :

Ο  Όμιλος Lufthansa εμπιστεύεται το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Η χώρα μας, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα αγαπητή και μία από τις πρώτες προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού στις χώρες που δραστηριοποιούνται οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου. Ένας ακόμα λόγος που η πορεία της Lufthansa στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά θετική όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι ανέκαθεν επένδυε στα επαγγελματικά ταξίδια, κυρίως στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου η οικονομική πορεία της χώρας, η ανταγωνιστικότητά της ως τουριστικός προορισμός και οι επενδύσεις που γίνονται στις τουριστικές υποδομές, είναι θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον Όμιλο Lufthansa, γιατί επηρεάζουν την επιβατική κίνηση και ως επακόλουθο τον ανταγωνισμό των εταιρειών στον ελληνικό ουρανό. Οι εκτιμήσεις του ομίλου για την ελληνική οικονομία είναι θετικές και αισιόδοξες και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα, μας χαροποιεί, διότι ο ανταγωνισμός είναι ο κύριος μοχλός για να γινόμαστε καλύτεροι.

ADVERTORIALS