Η. ΣΙΦΑΚΗΣ: Η Κως είναι ο πιο ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες -Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες και αυθαίρετες γενικεύσεις

Η. ΣΙΦΑΚΗΣ: Η Κως είναι ο πιο ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες -Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες και αυθαίρετες γενικεύσεις

Η. ΣΙΦΑΚΗΣ : “Η Κως είναι ο πιο ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.”

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κω, αναφερόμενος στο μεμονωμένο περιστατικό του επεισοδίου με τους Νορβηγούς επισκέπτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κως είναι ο πιο ασφαλής προορισμός για όλους τους τουρίστες.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο εκφράζουμε τη λύπη μας, δεν μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες και αυθαίρετες γενικεύσεις.

Για πολλά χρόνια οι επισκέπτες μας από τη Νορβηγία που έρχονται στην Κω, αισθάνονται ασφάλεια σε κάθε τους βήμα. Απολαμβάνουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού μας.

Στην Κω ζουν μαζί μας, εδώ και πολλά χρόνια, Νορβηγοί που έχουν επιλέξει το νησί μας ως τόπο κατοικίας αλλά και πολίτες από τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες.

Τους αισθανόμαστε δικούς μας ανθρώπους πλέον και πολίτες αυτού του νησιού.

Η τουριστική ταυτότητα της Κω είναι πολύ ισχυρή, όλοι οι πολίτες της Κω έχουν στο DNA τους την κουλτούρα της φιλοξενίας.

Για εμάς, οι επισκέπτες μας είναι άνθρωποι που μας τιμούν με την επιλογή τους να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Και η προτεραιότητα μας είναι να περάσουν όμορφες στιγμές στην Κω, να απολαύσουν τη φιλοξενία, τον ήλιο και τη μοναδικότητα του νησιού μας.”

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σιφάκης απέστειλε ανάλογο μήνυμα και στις ιστοσελίδες από τη Νορβηγία που ανέδειξαν το ζήτημα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα και να μην δημιουργούνται εσφαλμένες και αρνητικές εντυπώσεις για το νησί μας ενώ βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με το γραφείο επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού, με τους Tour Operators που έχουν πρόγραμμα από την Νορβηγία, καθώς και με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Σκανδιναβία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες τυχόν επιπτώσεις από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Μέχρι σήμερα πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία των Tour Operators, η τάση της αγοράς δεν δείχνει σημάδια μείωσης της ζήτησης της Κω από την συγκεκριμένη αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Κω θεωρεί εποικοδομητική τη στάση της παράταξης “Δίεση” και του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Ζερβού στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS