Γερμανικός τουρισμός: 52% αύξηση στις κρατήσεις για Κω τον Αύγουστο

Γερμανικός τουρισμός: 52%  αύξηση στις κρατήσεις για Κω τον Αύγουστο

Mεικτές τάσεις καταγράφονται στις αφίξεις Γερμανών στα ελληνικά αεροδρόμια-προορισμούς τον Αύγουστο, όσον αφορά την αγορά οργανωμένων πακέτων διακοπών, σύμφωνα με τη γερμανική ταξιδιωτική πλατφόρμα Traveltainment.Παρότι ο μήνας αυτός γενικά δεν θεωρείται καλός για την Ελλάδα στη γερμανική αγορά οργανωμένων τουριστικών πακέτων, καταγράφεται αύξηση 52% στις κρατήσεις για Κω, κάτι που δείχνει ότι το νησί αποκατέστησε την εικόνα του στη Γερμανία ως ασφαλής προορισμός.

Ωστόσο, η ζήτηση για την Κρήτη συρρικνώθηκε, με το Ηράκλειο να καταγράφει απώλειες κρατήσεων 20% και τη Ρόδο να χάνει, επίσης, έδαφος κατά 7%. Τον Ιούλιο είχαν καταγραφεί επίσης απώλειες, της τάξης του 23% και 15% αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο βασικός προορισμός της Ερυθράς Θάλασσας, η Ουργκάντα, είχε αύξηση 74% αυτό τον Αύγουστο από τη Γερμανία, συνεχίζοντας έπειτα από επίσης αύξηση κατά 65% τον Ιούλιο και 100% το Μάιο και τον Ιούνιο.Τα Κανάρια Νησιά, ο σημαντικότερος χειμερινός προορισμός των Γερμανών, συνέχισαν με μείωση της ζήτησης τον Αύγουστο με τη Φουερτεβεντούρα να παρουσιάζει μείωση 5%, τη Λας Πάλμας 12%, τη Νότια Τενερίφη 16% και την Arrecife 3%.

Η Πάλμα, επίσης, είχε μείωση 9%.Τέλος, η Αττάλεια, έπειτα από ένα ισχυρό δίμηνο με διψήφιες αυξήσεις χάρη στις καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, υποχώρησε τον Αύγουστο με μείωση 14%.

 tornosnews.gr

ADVERTORIALS