Πολωνικός τουρισμός: Κως, Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος και Κέρκυρα οι κορυφαίοι προορισμοί αυτό το καλοκαίρι

Πολωνικός τουρισμός:  Κως, Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος και  Κέρκυρα  οι κορυφαίοι προορισμοί αυτό το καλοκαίρι

O δημοφιλέστερος προορισμός για τους Πολωνούς τουρίστες συνεχίζει να είναι, για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2017, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το κόστος των οργανωμένων διακοπών στη χώρα μας είναι αυξημένο κατά 10%, σύμφωνα με έρευνα του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Πολωνίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από το 30% των πολωνών τουριστών έκαναν διακοπές το καλοκαίρι του 2017 σε πέντε ελληνικά νησιά: την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, την Κω και την Κέρκυρα.Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός φέτος ήταν η Βουλγαρία, εκτοπίζοντας με μερίδιο 14%, από τη θέση της την Ισπανία.

Η προτίμηση στη Βουλγαρία σε σχέση με την Ισπανία οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές που προσφέρει η πρώτη κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών.

Η Κροατία παρέμεινε χαμηλά στην κατάταξη καθώς οι περισσότεροι Πολωνοί ταξιδεύουν χωρίς οργανωμένο πακέτο διακοπών και οδικώς με δικό τους μεταφορικό μέσο στον προορισμό αυτό και δεν καταγράφονται από τους λογαριασμούς των τουρ οπερέιτορ.Και στις 3 χώρες καταγράφηκαν φέτος αυξήσεις στο κόστος των διακοπών.

Στη Βουλγαρία και την Ισπανία υπήρξε αύξηση 3% ενώ στην Ελλάδα η αύξηση έφθασε το 10%.
 tornosnews.gr

ADVERTORIALS