Δήμος Κω: Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας - Ανακοινώσεις από το Δήμαρχο Κω την επόμενη εβδομάδα.

Δήμος Κω: Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας - Ανακοινώσεις από το Δήμαρχο Κω την επόμενη εβδομάδα.

“Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας από το Δήμο Κω και επαφές με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας. - Ανακοινώσεις από το Δήμαρχο κ. Κυρίτση την επόμενη εβδομάδα”.

Σημαντικές επαφές είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Κω στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο - Έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «Posidonia Sea Tourism Forum», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με θέμα «Αναζητώντας όραμα και νέες στρατηγικές για το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως είναι γνωστό η επιλογή των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας να στραφούν στη Δυτική Μεσόγειο λόγω των προβλημάτων στην Τουρκία αλλά και λόγω του μεταναστευτικού, έχουν οδηγήσει σε μείωση των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στα Ελληνικά λιμάνια.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γ. Κοκκαλάκης και ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Μαραγκός είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας Celestial Cruises, Azamara Club Cruises, Grupo Pullmantur, Carnival Corporation & PLC, Royal Caribbean Cruises Ltd.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε διάθεση για συνεργασία.

Ο Δήμος Κω , κάτω από το πρίσμα των νέων εξελίξεων, έχει ήδη διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της κρουαζιέρας, που περιλαμβάνει:

-Εκτεταμένες παρεμβάσεις στη λιμενική ζώνη για τα κρουαζιερόπλοια.

-Μείωση των λιμενικών τελών για τα κρουαζιερόπλοια.

-Βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Κω.

-Δράσεις προβολής και προώθησης της Κω στις διεθνείς εκθέσεις για την κρουαζιέρα.

-Στρατηγική συνεργασία με την Fraport, προκειμένου να υπάρξει προοπτική δημιουργίας homeporting στην Κω.

Το σχέδιο αυτό θα καταθέσει ο αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειών της Βουλής που θα συνεδριάσει υπό την Προεδρία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη την Τρίτη 30/5/17 στη Βουλή.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου  Κω

ADVERTORIALS