Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.165.000 Βρετανοί τουρίστες ήρθαν πέρυσι στην Κω

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.165.000 Βρετανοί τουρίστες ήρθαν πέρυσι στην Κω

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κα Kate Smith, είχαν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου, τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Φορέα και εκπρόσωποι του Τουρισμού της Ρόδου.

Κεντρικά θέματα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρεσβείας και η οποία διήρκησε πλέον των 2 ωρών, ήταν η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός, η διερεύνηση πεδίων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των Δωδεκανησιακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς επίσης και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας των δυο πλευρών στον Τουριστικό Τομέα.

Το παρόν στην συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο – έδωσε από πλευράς Πρεσβείας και η πρόξενος κα Ράνια Κοσσιώρη, ενώ από πλευράς διοίκησης του Επιμελητηρίου το παρόν έδωσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Γιάννης Κακλιός, ο Γ. Γραμματέας κος Νίκος Παπασταματίου. Στην συνάντηση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κος Νίκος Μπόνης, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Κυρμπάσης και Παγωνάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κος Ματσίγκος.

Ο πρόεδρος κος Γιάννης Πάππου, αναφέρθηκε στη σημασία της βρετανικής αγοράς, η οποία είναι καίρια για τον τουρισμό των νησιών μας (και της Χώρας μας) δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Υ.Π.Α., στο νησί της Ρόδου το 2016 αφίχθησαν περισσότεροι από 370.000 βρετανοί επισκέπτες ενώ στην Κω 165.000, «αγγίζοντας» και στα δύο νησιά το 18% -20% του συνόλου του επιβατικού κοινού.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά σε αξία τα 2 δισ. ευρώ (1,70 δισ. λίρες), ενώ έγινε ειδική μνεία στους πλέον των 160 Βρετανών Υπηκόων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα στη Δωδεκάνησο και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά της, η κα Smith αναφέρθηκε στην οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της χώρας της και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων αλλά και στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του νομού της Δωδεκανήσου, ως ενός δυναμικού επιχειρηματικά νομού, με σημαντικά πλεονεκτήματα ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αγάπη που επιδεικνύουν «παραδοσιακά» οι βρετανοί στα νησιά μας, επιλέγοντας τα, όλο και περισσότεροι κάθε έτος, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Από τις συζητήσεις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το θέμα της ενεργοποίησης της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και της διαμόρφωση των σχέσεων Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά-Brexit εποχή.

Κοινός τόπος για τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ήταν η επιδίωξη της ενίσχυσης κάθε είδους δράσεων που θα στοχεύουν σε μια στενότερη, δημιουργική και επωφελή συνεργασία και για τις δύο πλευρές, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ADVERTORIALS