Λαμβάνονται μέτρα τόνωσης της κρουαζιέρας στη Ρόδο

Λαμβάνονται μέτρα τόνωσης της κρουαζιέρας στη Ρόδο

 

Ετοιμη είναι η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, για να συμμετάσχει σε μια σειρά από διεθνείς τουριστικές εκθέσεις δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στους δημοσιογράφους, η αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως η Ρόδος θα έχει παρουσία είτε μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, αλλά και ακόμη μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, στην διεθνή έκθεση για την Κρουαζιέρα που θα γίνει στο Μαϊάμι.
«Η Ρόδος, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης τουριστικής προβολής, ξεκινάει φέτος, συμμετέχοντας μέσω του ΕΟΤ στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση ‘ΙΜΤΜ’ που θα διεξαχθεί 7-8 Φεβρουαρίου 2017 στο Τελ Αβίβ. Εκεί θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, εκδηλώσεις με την Πρεσβεία, την Ένωση Εστιατόρων Ρόδου και το ΕΒΕΔ –πιθανόν και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- προκειμένου να δώσουμε το στίγμα μας σε αυτή την αγορά, η οποία είχε παρουσιάσει αυξητικά νούμερα το 2016.
Την αγορά του Ισραήλ την επιζητούν οι επιχειρηματίες της Ρόδου –κυρίως της πόλης- καθώς όπως γνωρίζουμε, πρόκειται για πελάτες που ξοδεύουν και καταναλώνουν, δίνοντας ανάσα στην τοπική αγορά», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου.
Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη, σε τρεις μεγάλες συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποίησε με κεντρικά ναυτιλιακά πρακτορεία μεγάλων εταιρειών και πλοίων που κινούνται στην Μεσόγειο, όπου εξετάστηκε το θέμα της Κρουαζιέρας για το 2017, λόγω των αρνητικών μηνυμάτων που δέχεται η χώρα (και φυσικά η Ρόδος) με τις μειωμένες προκρατήσεις.
Όπως διαβεβαίωσε η κα Χατζηλαζάρου: «Η Ρόδος δια του Λιμενικού Ταμείου και μέσω της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) θα συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση για την Κρουαζιέρα που θα γίνει στο Μαϊάμι, τον προσεχή Μάρτιο. Θέλουμε να προσεγγίσουμε και να επαναφέρουμε τις εταιρείες στην περιοχή μας. Εδώ να σημειώσω ότι οι μειωμένες αφίξεις που καταγράφονται στην Κρουαζιέρα για την Ρόδο, έχουν να κάνουν κυρίως με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και με το κλείσιμο της Τουρκίας, η οποία ουσιαστικά αποτρέπει τις εταιρείες να την περιλάβουν στις προσεγγίσεις τους. Ο Δήμος Ρόδου και το Λιμενικό Ταμείο είναι ανοικτοί σε διάφορες προτάσεις, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις λιμενικές υποδομές και να προχωρήσουν και σε άλλου είδους θεματικές παρουσιάσεις, ώστε να δώσουν μια νέα διάσταση στο λιμάνι της Ρόδου.
Στο ΥΕΝ συναντήθηκα και με τον υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό ζητώντας να εγκριθεί το γενικό σχέδιο των λιμένων σε σχέση με ένα πρόγραμμα που έχει καταθέσει το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στο λιμάνι της Ρόδου. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, ύψους 3εκ. ευρώ, όπου περιλαμβάνεται η προμήθεια νέων μηχανημάτων και εξοπλισμός που θα υποστηρίξει τις λιμενικές παροχές του λιμανιού, αναβαθμίζοντάς το σε θέματα ασφαλείας –κάτι στο οποίο δίνουν μεγάλη σημασία οι εταιρείες Κρουαζιέρας.
Κι επειδή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά σχετικά με αυτή την έκθεση στο Μαϊάμι, θα ήθελα να πω ότι αυτή την στιγμή ο προγραμματισμός που γίνεται από τις εταιρείες Κρουαζιέρας είναι για τα επόμενα δύο χρόνια. Επομένως, είναι επιβεβλημένη η παρουσία μας στην συγκεκριμένη θεματική έκθεση ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια αύξηση της τουριστικής ροής των εταιρειών Κρουαζιέρας και στην Ρόδο».
Σε ερώτηση σχετικά με τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Ρόδος, και αν συμμετέχει και ο ΠΡΟΤΟΥΡ, η αντιδήμαρχος δήλωσε: «Ο ΠΡΟΤΟΥΡ δεν έχει συνεδριάσει μέχρι τώρα οπότε είμαστε σε μια μεταβατική φάση. Στο πρόγραμμα τουριστικών δράσεων που έχουμε καταθέσει εμείς ήδη από τον Δεκέμβριο κι έχει πάρει την έγκριση από τον ΕΟΤ, θα συμμετέχουμε στην έκθεση του Βερολίνου και σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Οι Πηγές Καλλιθέας
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, αναφέρθηκε ακόμη στην αναγνώριση των Πηγών Καλλιθέας ως ιαματικών: «Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς θα δώσει μια νέα πνοή στις Πηγές Καλλιθέας. Παράλληλα, γίνονται κάποιες συναντήσεις και προς το τέλος του μηνός, θα μεταβούμε στην Αθήνα, προκειμένου να βρούμε πηγές χρηματοδότησης είτε μέσω των ΕΣΠΑ, που θα ανοίξουν για τις ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα, είτε μέσω άλλων προγραμμάτων, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Όπως διευκρίνισε, στόχος του Δήμου Ρόδου είναι να βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση ώστε να αναδειχθεί σωστά ο χαρακτήρας των Πηγών ως ιαματικών και να εκπονηθεί ένα γενικότερο πλάνο για την ανάλογη τουριστική προβολή και διαφήμιση.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS