Νέο σήμα για ξενοδοχεία που «αγαπούν» το ποδήλατο

Νέο σήμα για ξενοδοχεία που «αγαπούν» το ποδήλατο
Την απονομή σήματος για ξενοδοχεία φιλικά προς το ποδήλατο και τους λάτρεις του ξεκινούν η εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Το σήμα «Bike Friendly Hotel» θα αποδίδεται στα ενδιαφερόμενα ελληνικά ξενοδοχεία/καταλύματα που τηρούν μια σειρά βασικών και επιλέξιμων κριτηρίων, καθώς θα τονίζεται η ειδική σχέση τους με το ποδήλατο και θα μπορούν να το εμφανίζουν στο site τους.
Ηδη έχει απονεμηθεί το πρώτο σήμα στα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος Porto Carras στη Χαλκιδική (Meliton Beach και Sithonia Beach), ενώ αιτήσεις για απόκτηση του σήματος (label) έχουν υποβάλλει άλλα 20 ξενοδοχειακά καταλύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Υπάρχει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετά ξενοδοχειακά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χαλκιδική, Κρήτη, Εύβοια, Κω, Μέτσοβο, Πήλιο, Μεσσηνία κ.ά. Ο χρόνος απόκτησης του σήματος εξαρτάται από τον χρόνο ολοκλήρωσης της τήρησης των κριτηρίων.
Η επίσημη έναρξη του προγράμματος «Bike Friendly Hotel» (http://www.bikehotels.travel) είναι ο Δεκέμβριος του 2016, ενώ θα παρουσιαστεί πιλοτικά και στη διεθνή έκθεση World Travel Market του Λονδίνου (7-9 Νοεμβρίου 2016).
 
Τα βασικά κριτήρια απόκτησης του σήματος είναι έξι:
 
1. Χάρτης περιοχής που τονίζει προτεινόμενες διαδρομές φιλικές στο ποδήλατο, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (Δωρεάν υπηρεσία)
2. Κλειστός χώρος για ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση ή 24ωρη λειτουργία της υποδοχής ή συνεργασία με αποθηκευτικό χώρο/υπηρεσίες καθαριοτητας ποδηλάτου
3. Διαθεσιμότητα σετ εργαλείων ποδηλάτων (Δωρεάν υπηρεσία προς τους Ποδηλάτες).
4. Πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν (χρέωση σύμφωνα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου).
5. Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων ή δυνατότητα ενοικίασης από τον Δήμο ή σύστημα Bike Sharing
6. Δυνατότητα κράτησης έστω και μίας μόνο διανυκτέρευσης ανά ποδηλάτη (σε περίπτωση που ταξιδεύουν με το ποδήλατο τους).
 
Υπάρχουν ακόμη άλλα 11 δευτερεύοντα (επιλέξιμα) κριτήρια, από τα οποία η ενδιαφερόμενη ξενοδοχειακή μονάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τα τρία από αυτά:
 
1. Υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων εντός ξενοδοχείου
2. Συνεργασία με εταιρία ποδηλατικών εκδρομών με οδηγό
3. Θέσεις παρκαρίσματος με ειδικό rack για ποδήλατα στο ξενοδοχείο
4. Σημείο παροχής φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικών ποδηλάτων με απλή πρίζα
5. Υπηρεσία ενοικίασης minivan για μεταφορά ποδηλάτων
6. Δυνατότητα παρασκευής lunchbox με φρούτα, τοστ, energy drinks & gels
7. Δυνατότητα υγιεινού πρωινού, με οργανικά βιολογικά τρόφιμα
8. Γυμναστήριο (εξοπλισμός: ποδήλατο, διάδρομος, κωπηλατική, ελλειπτικό, πάγκος, αλτήρες)
9. Παροχή μιας τουλάχιστον υπηρεσίας ευεξίας (Sauna, Hamam, Jacuzzi, Massage, Thalassotherapy pool)
10. Αναφορά ποδηλατικών υπηρεσιών και διαδρομών στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
11. Οικολογικές πρακτικές και πολιτικές ή Green Key label
 
 
ADVERTORIALS