H Κάλυμνος στην έκθεση Tour Natur 2016

H Κάλυμνος στην έκθεση Tour Natur 2016

Στην έκθεση Τour Natur, τη μεγαλύτερη έκθεση περιπατητικού τουρισμού και λαμβάνει χώρα στο Ντύσσελντορφ κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η Κάλυμνος, για 2η χρονιά φέτος, με ανεξάρτητο stand στον χώρο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το κεντρικό πανό της Καλύμνου με τα αναρριχητικά πεδία και τα μονοπάτια κυριολεκτικά έκλεψε, για μία ακόμα φορά, τις εντυπώσεις.Την Κάλυμνο και τον Δήμο Καλύμνου εκπροσώπησε η κα Καλλιόπη Τσαγκάρη, ιδιοκτήτρια του Αlter Holidays DDMC & AlterNet Greece , δύο πρωτοβουλίες κοινής καταγωγής που από το 2010 αναπτύχθηκαν στην Κάλυμνο, με σκοπό την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί με τρόπο καινοτόμο και αποτελεσματικό.

Στην δραστηριοποίηση και σύμπραξη τους, οφείλει σήμερα η Κάλυμνος την πρωτοπορία της σε υπηρεσίες διάσωσης για ορεινά συμβάντα στα μονοπάτια και αναρριχητικά πεδία, την σύσταση του ανεξάρτητου φορέα τουρισμού SYSTAS (cluster), τη λειτουργία δικτύου επιχειρήσεων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, το σύγχρονο μάρκετινγκ για την προσέλκυση νέων επισκεπτών, την οργάνωση δικτύου σημείων τοπικής γαστρονομίας , την σύγχρονη καταγραφή , αποτύπωση και χαρτογράφηση των ορεινών μονοπατιών, την προώθηση της πεζοπορίας κ.α.

Ένας στους Δύο Γερμανούς ασχολούνται με τη πεζοπορία και φυσικά είναι μεγάλο το ποσοστό όσων ασχολούνται συστηματικά με αυτήν. Η επόμενη Tour Natur θα πραγματοποιηθεί 1-3 Σεπτεμβρίου 2017.Η Κάλυμνος με την άγρια ομορφιά της, του ύψους και του βάθους, λόγω αναρρίχησης έχει αυξήσει την τουριστική της περίοδο σε οκτώ μήνες  και με την πεζοπορία φιλοδοξεί να γίνει ένας προορισμός ετήσιας λειτουργίας

ADVERTORIALS