Τelegraph: Η Ρόδος στα καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές

Τelegraph: Η Ρόδος στα καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές

Τη λίστα με τα 14 καλύτερα νησιά της Ελλάδας για οικογενειακές διακοπές για το 2016, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph στο σχετικό δημοσίευμα της.

Ειδικότερα, η λίστα περιλαμβάνει :

1. Ρόδος (Δωδεκάνησα)

Οι ανατολικές ακτές της Ρόδου διαθέτουν χρυσή αμμουδιά αλλά συγχρόνως ζεστά και ρηχά νερά.

2. Κρήτη

Στο νησί βρίσκεται ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης, καθώς είναι χτισμένα παλάτια τα οποία περιλαμβάνουν εντυπωσιακούς χώρους. Η πρωτεύουσα Κνωσσός ήταν εν μέρει αναδομημένη από αρχαιολόγους, και έτσι είναι προσβάσιμη στα παιδιά.

3. Κέρκυρα (Ιόνια Νησιά)

Η Κέρκυρα διαθέτει υπέροχες παραλίες για τους επισκέπτες της. Μερικές από αυτές είναι η αμμουδιά της Γλυφάδας που βρίσκεται στην άγρια δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στην Παλαιοκαστρίστα με τους προστατευμένους βοτσαλωτούς όρμους της, ή στο Σιδάρι στις βόρειες ακτές με τους περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς και τη ζεστή ρηχή θάλασσα. Ακόμη υπάρχει θαλάσσιο πάρκο στην ενδοχώρα. Το βράδυ τα παιδιά μπορούν να επισκεφτούν τα θερινά σινεμά του νησιού.

4. Παξοί (Ιόνια Νησιά)

Το λιγότερο εμπορικό νησί του Ιουνίου Πελάγους, Παξοί είναι ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός στους πλούσιους Ιταλούς ταξιδιώτες και των γιωτ. Οι Παξοί έχουν πληθυσμό 2.300 κατοίκων και ξεχωρίζουν για ψαροταβέρνες. Το νησί περιλαμβάνει υπέροχες παραλίες εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν τιρκουάζ νερά και λευκές βοτσαλωτές ακτές.

5. Ζάκυνθος (Ιόνια Νησιά)

Το νησί διαθέτει μεγάλη ποικιλία από all inclusive ξενοδοχεία, ενώ ακτογραμμή του νησιού θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια .

6. Λευκάδα (Ιόνια Νησιά)

Η Λευκάδα θεωρείται κορυφαίος ελληνικός προορισμός για θαλάσσια σπορ (αγώνες γιώτινγκ, σέρφινγκ, καγιακ) για τους τουρίστες. Αυτό αποδίδεται στην γεωγραφική της θέση στο Ιόνιο Πέλαγος.

7. Πάρος (Κυκλάδες)

Το νησί βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και είναι κόμβος για τα πλοία και τα καταμαράν που ταξιδεύουν στο Αιγαίο. Προτείνονται ημερήσιες αποδράσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά και στη Νάξο.

8.Μύκονος (Κυκλάδες)

Η Μύκονος παρόλο που είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της αποτελεί και ιδανικό προορισμό για οικογένειες (όπως ο Άγιος Ιωάννης).

9. Mήλος(Κυκλάδες)

Η Μήλος δημιουργήθηκε από υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα και οι ακτές της διαθέτουν περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς και σπήλαια. Προτείνεται το Σαρακήνικο, το Κλέφτικο, το Παλιοχώρι και η περιήγηση του νησιού από τον Αδάμαντα.

10. Σαντορίνη

Το νησί διαθέτει τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία σε πανελλαδικό επίπεδο και προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακή θέα από τα Φηρά και την Οία.Το νησί παράγει από τα καλύτερα κρασιά στη χώρα, αλλά συγχρόνως ντομάτες και φάβα. Ακόμη ο τουρίστας μπορεί να επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους (όπως Ακρωτήρι) και υπέροχες παραλίες ( όπως Βλυχάδα).

11. Αμοργός( Κυκλάδες)

H Αμοργός είναι ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν έναν ανεπιτήδευτο προορισμό διακοπών το καλοκαίρι. Στο κέντρο του νησιού θα αντικρύσει ο επισκέπτης τη Χώρα η οποία περιλαμβάνει (το μεσαιωνικό κάστρο, το μοναστήρι Χοζοβιώτισσας του 11ου αιώνα επάνω από την παραλία της Αγίας Άννας όπου γυρίστηκε το Απέραντο Γαλάζιο το 1988).

12. Νάξος, Κυκλάδες

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος περιλαμβάνει παραλίες με άμμο αλλά και ποιοτικά προϊόντα που συντελούν στη δημιουργία νόστιμου φαγητού. Η Νάξος είναι ιδανική για τους λάτρεις της ιππασίας και για τους λάτρεις του θαλάσσιου σπόρ καθώς μπορούν να κάνουν windsurfing στην Πλάκα. Ακόμη η παραλία αυτή ( της Πλάκας) είναι ιδανική για παιδιά και μεγάλους καθώς περιλαμβάνει όλες τις παροχές στους τουρίστες.

13. Σκιάθος (Σποράδες)

Η Σκιάθος περιλαμβάνει περισσότερες από 60 παραλίες και είναι γνωστή για την ποικιλία των ακτών της. Η καλύτερη παραλία για τα παιδιά είναι οι Κουκουναριές. Ενώ πιο ήσυχες παραλίες του νησιού είναι στο Μανδράκι ή στα Λαλάρια.

14. Αλόννησος ( Σποράδες)

Η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Σποράδων, ενώ προτείνεται επίσκεψη στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο, όπου θα είναι τυχερός ο τουρίστας δει δελφίνια.



ADVERTORIALS