Απίστευτη ταλαιπωρία για Τούρκους τουρίστες στην Κω

Απίστευτη ταλαιπωρία για Τούρκους τουρίστες στην Κω
Μετά τους Ρώσους προβλήματα και στις βίζες Τούρκων τουριστών που φθάνουν στην Ελλάδα. Πολύωρες καθυστερήσεις στην Κω επειδή «έπεφτε» ο server! Επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν Τούρκοι τουρίστες κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
 
 

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται τα προβλήματα που καταγράφονται φέτος στη διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visa) Σένγκεν σε ταξιδιώτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αφορά Τούρκους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται αυτές τις μέρες την Κω επ' ευκαιρία του ραμαζανιού. Παράγοντες του νησιού μετέφεραν στο Euro2day.gr σκηνές πολύωρης ταλαιπωρίας εκατοντάδων Τούρκων ταξιδιωτών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν οικογένειες με παιδιά.

Όπως επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr η πρόεδρος των Ξενοδόχων Κω Κωνσταντίνα Σβύνου, μόνο κατά την Τετάρτη (6 Ιουλίου) έφθασαν στο λιμάνι της Κω 1.000 Τούρκοι ταξιδιώτες οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν τρεις ώρες κατά μέσο όρο για να εξασφαλίσουν άδεια εισόδου.

«Υπήρχαν τρία γκισέ με έξι αστυνομικούς οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τον κόσμο» λέει ο Κ/να Σβύνου. «Όμως, το σύστημα «έπεφτε» συνέχεια. Από την επικοινωνία που είχα με τις αρμόδιες αρχές μου ανέφεραν πως το πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό server του υπουργείου» συμπλήρωσε.

Το θέμα δεν αφορά μόνο την ταλαιπωρία των Τούρκων τουριστών αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς έπρεπε να προλάβουν ανταποκρίσεις με πλοία για να κατευθυνθούν σε άλλα νησιά, τις οποίες και έχασαν.

Η Κ.Σβύνου επισημαίνει ότι ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τη Σάμο. Ιδιαίτερα για την Κω επεσήμανε πως οι Τούρκοι αποτελούν βασικό αιμοδότη του νησιού καθώς κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κω 170.000 ταξιδιώτες.

Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν πως κατά το τετραήμερο του ραμαζανιού θα ξεπεράσουν τους 7.000 οι Τούρκοι που θα βρεθούν στην Κω. «Είναι μια ανάσα για τους επαγγελματίες του νησιού, έστω για τέσσερις μέρες» σημειώνει η Κ.Σβύνου. Ιδιαίτερα με δεδομένο το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός του νησιού στο α' εξάμηνο.

Η τουρκική πλευρά, την ίδια στιγμή, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο θέτοντας θέμα συμπεριφοράς των αρμόδιων οργάνων των ελληνικών Αρχών κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνται κατά την είσοδο των Τούρκων επισκεπτών στην Κω.

Το θέμα έθεσε με επιστολή του προς την Ένωση Ξενοδόχων Κω το παράρτημα του Bodrum του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας (TURSAB). Στην επιστολή του η TURSAB επικαλείται παράπονα που δέχθηκαν ταξιδιωτικοί πράκτορες-μέλη της από πελάτες τους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα σχετικά με τη συμπεριφορά του προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχων.

Σύμφωνα με την επιστολή οι ταξιδιώτες έκαναν λόγο για συμπεριφορά που παρέπεμπε σε πολίτες β' κατηγορίας και ζητούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί λύση στο θέμα.

Παράγοντες της Κω εξήγησαν στο Euro2day.gr πως οι έλεγχοι στους Τούρκους που φθάνουν στο νησί είναι εξονυχιστικοί στα όρια του «υπερβάλλοντος ζήλου». Ανέφεραν, μάλιστα, περιπτώσεις όπου ελέγχθηκαν ακόμα και...λουκούμια που μετέφεραν Τούρκοι επισκέπτες στις χειραποσκευές τους τα οποία προορίζονταν για γνωστούς και φίλους τους στην Ελλάδα.

H επιστολή διαμαρτυρίας

 

ADVERTORIALS