Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας

ΘΕΜΑ: «Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας για να μην υπάρχει ταλαιπωρία των επιβατών στο διαβατηριακό έλεγχο»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου,  κ. Μάνος Κόνσολας, για την υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης στο αεροδρόμιο της Κω, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο των διαβατηρίων.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς επιβάλλει την ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. του αεροδρομίου του νησιού, προκειμένου να ολοκληρώνονται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία των επιβατών οι διαβατηριακοί έλεγχοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 1 ½ ώρα, τη στιγμή που το ταξίδι από τη Ρωσία στην Κω διαρκεί τρεις ώρες περίπου, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τον τουρισμό μας αλλά και για την εικόνα της χώρας.

Ο Βουλευτής τονίζει, επίσης, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποσπαστεί κανένας αστυνομικός προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου της Κω, ενός από τα κορυφαία σε κίνηση και επισκεψιμότητα, αεροδρόμια.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την άμεση απόσπαση προσωπικού για την ενίσχυση του Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Κω.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Η υποστελέχωση του Α.Τ. στο αεροδρόμιο της Κω, προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του και ταλαιπωρία των επισκεπτών στον έλεγχο διαβατηρίων»

Κύριε Υπουργέ,

Η υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης στο διεθνές αεροδρόμιο της Κω, αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο οφείλετε να αντιμετωπίσετε άμεσα.

Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κω υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο επιβάτες σε ετήσια βάση, γεγονός που επιβάλλει την επαρκή στελέχωση του αστυνομικού τμήματος στο αεροδρόμιο.

Ιδιαίτερα φέτος που δείχνει να ανακάμπτει η ρωσική αγορά στον τουρισμό και απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία στον τομέα των διαβατηριακών ελέγχων προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει αποσπαστεί ούτε ένας αστυνομικός στο Α.Τ. του αεροδρομίου, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προσωπικό για την διεκπεραίωση των διαβατηριακών ελέγχων.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, ο έλεγχος διαβατηρίων μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 1 ½ ώρα κατά την αναχώρηση, όταν το ταξίδι από τη Ρωσία στην Κω διαρκεί τρεις ώρες.

Η κατάσταση αυτή είναι δεδομένο ότι δημιουργεί δυσμενείς εικόνες και εντυπώσεις για τη χώρα μας και έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.

Οφείλω, επίσης, να σας επισημάνω ότι ενδεχόμενη απόσπαση δόκιμων αστυφυλάκων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα αφού δεν μπορούν να διενεργούν διαβατηριακούς ελέγχους, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορούν να επικαλεστούν οικονομικά προβλήματα και να αρνηθούν την απόσπαση.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του αεροδρομίου.

2. Για ποιο λόγο δεν έγιναν αποσπάσεις αστυνομικών για να ενισχυθεί το προσωπικό του Α.Τ στο αεροδρόμιο της Κω.

3. Εάν προτίθεται να ενισχύσει, άμεσα, το προσωπικό του Α.Τ. του αεροδρομίου του νησιού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS