Με μεγάλη προσέλευση η παρουσίαση της μελέτης για την αποκατάσταση της φήμης της Κω

Με μεγάλη προσέλευση η παρουσίαση της μελέτης για την αποκατάσταση της φήμης της Κω

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε ,στην αίθουσα ‘’Αίγλη’’ του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Κω του Ομίλου Κυπριώτης στο ξενοδοχείο «KIPRIOTIS VILLAGE RESORT», η μελέτη για την αποκατάσταση της φήμης της Κω,ως τουριστικού προορισμού,με κοινές δράσεις του Δήμου με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Τουρισμού.

Παράλληλα με την παρουσίαση της μελέτης, την οποία εκπόνησε ο Δήμος της Κω,έγινε ανάλυση και παρουσίαση των δράσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα τόσο από τον Δήμο της Κω όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και ο σχεδιασμός των μελλοντικών δράσεων που έχουν προγραμματιστεί.

DSCN9837

Ομιλία Δημάρχου Κω στην παρουσίαση της μελέτης με θέμα:  "Αποκατάσταση

                              της φήμης της Κω στο διεθνές τουριστικό κοινό"

Κυρίες και Κύριοι,

Αν υπάρχει ένα μήνυμα που αναδεικνύεται από τη συλλογική μας προσπάθεια αλλά και την παρουσία όλων σας, το μήνυμα αυτό συμπυκνώνεται σε μία μόνο φράση: ο τουρισμός αποτελεί μια ιδέα που ενώνει όλη την Κω.

Είμαστε εδώ άνθρωποι που δεν συμφωνούμε σε όλα, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στα ζητήματα όμως του τουρισμού και ιδιαίτερα της ενίσχυσης και υπεράσπισης της ταυτότητας του νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Το μήνυμα που στέλνει η Κως, ως τουριστικός προορισμός, είναι ενιαίο.

Είναι ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα με θετικές και κυρίως αληθινές εικόνες.

Γιατί η Κως είναι μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών για όσους την επισκέπτονται.

Είναι ο όμορφος και φιλόξενος τόπος.

Αυτή είναι η Κως.

Αυτή την Κω προβάλλουμε και αναδεικνύουμε.

Ο Δήμος της Κω πριν από λίγες ημέρες υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Παυλόπουλο, με την τιμή που προσήκει στον Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα και σε ένα σύμβολο της ενότητας του Ελληνικού λαού.

Οι πολίτες της Κω έδειξαν το σεβασμό τους στο θεσμό, έδειξαν και δίδαξαν δημοκρατική συμπεριφορά, πολιτισμό και φιλοξενία.

Αυτό έχουν μάθει να κάνουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

Είναι γεγονός ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μας άγγιξε απλώς, βρεθήκαμε στο επίκεντρό του, σηκώσαμε μόνοι μας ένα δυσβάσταχτο βάρος.

Λειτουργήσαμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας αλλά κυρίως απέναντι σε αυτό που πραγματικά είναι η Κως: ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Δικαιωθήκαμε σε όλες τις εκτιμήσεις μας, οι δημόσιες τοποθετήσεις μένουν για να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν.

Για εμάς όμως δεν είναι αυτό το μείζον και το σημαντικό.

Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ως κυρίαρχη προτεραιότητα την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών, γιατί αυτό το νησί ζει για τον τουρισμό και ζει από τον τουρισμό.

Με μια εξωστρεφή και δυναμική στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του νησιού.

Με στοχευμένες και μελετημένες κινήσεις, που η αποδοτικότητά τους αξιολογείται.

Η μελέτη ενίσχυσης και διαχείρισης της φήμης της Κω, ως τουριστικού προορισμού, που θα παρουσιαστεί σήμερα είναι ένας οδικός χάρτης πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του τουρισμού αλλά και του νησιού μας.

Οι δράσεις αυτές αφορούν όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, δεν απευθύνονται μόνο στους ξενοδόχους.

Η πολιτική που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή στο θέμα της προβολής και της προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις πρακτικές του χθες.

Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, τις τεχνικές και τις δράσεις μιας ψηφιακής καμπάνιας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δυναμική τους.

Χτίζουμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους tour operators και τη διεθνή τουριστική αγορά.

Η Κως πλέον έχει φωνή και παρουσία.

Θεωρούμε ότι η προβολή και η προώθηση της Κω, ως τουριστικού προορισμού, είναι υπόθεση όλων των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του νησιού αλλά και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.

Ο Δήμος Κω αντέδρασε στην κρίση, χρηματοδότησε δράσεις που λειτούργησαν ανασχετικά στην αρνητική εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι.

Οι πρωτοβουλίες μας δεν τελειώνουν εδώ.

Πολύ σύντομα θα δείτε και άλλες και ιδίως μια πολύ σημαντική πολιτική και διπλωματική πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την εικόνα της Κω, ως τουριστικού προορισμού.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Κω συνεργάζεται με όλους όσους συμμερίζονται την ανάγκη να υπάρξουν νέες και αποτελεσματικές δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεν έχουμε αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και εμμονές.

Θεωρούμε το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πολύτιμους εταίρους σε μια κοινή προσπάθεια.

Θέλουμε και τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις.

Ο Δήμος Κω, οι φορείς και οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί είναι ενωμένοι σε μια κοινή συλλογική προσπάθεια.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες.

Όλοι μαζί θα αναδείξουμε αυτό που πραγματικά είναι η Κως: ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός.

ADVERTORIALS