Γιάννης Χατζηδαυΐδ: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ - Ψηφίζουμε. Όχι όμως γουρούνι στο σακί

Γιάννης Χατζηδαυΐδ: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ - Ψηφίζουμε. Όχι όμως γουρούνι στο σακί

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ  

Ψηφίζουμε . Όχι όμως γουρούνι στο σακί.  

Πριν πάμε στη κάλπη να κάνουμε μια ανασκόπηση μια σούμα. Να δούμε αυτή η πολυδιαφημισμένη Ε.Ε , τι έδωσε στη λαϊκή οικογένεια τι της πήρε και προ παντός που την πάει.

Και εδώ πρέπει να επισημάνουμε και να ξεδιαλύνουμε μερικά πραγματάκια.

Άλλο είναι Ευρώπη και Ευρωπαϊκοί Λαοί και άλλο ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο δηλαδή Ε.Ε .

Τους βολεύει όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις που παίρνονται μέσα στην Ε.Ε ,για όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς ,να χρεώνονται γενικώς στην <ΕΥΡΩΠΗ>. Άλλωστε τις πάρα πολλές αντιδράσεις των Ευρωπαϊκών Λαών δεν μπορούν πια να τις κρύψουν.

Να αναγνωρίσουμε κάτι. Η Ε.Ε δεν βιάζεται. Πολλές αντιλαϊκές αποφάσεις που μαστίζουν σήμερα την Λαϊκή οικογένεια πάρθηκαν τη δεκαετία του ’90 και εφαρμόστηκαν αργά και μεθοδικά πολύ αργότερα.

Μοναδικό κριτήριο για την ψήφο μας πρέπει να είναι ότι η ζωή μάς ανήκει ,είμαστε παίκτες ,πρωταγωνιστές και όχι θεατές. Να μιλάμε για τα δικά μας πραγματικά προβλήματα και να διεκδικούμε την επίλυση τους .

Θέλει προσοχή στη θολούρα στη παραπλάνηση. Περνάμε καλά και δεν το ξέρουμε μας λένε ειρωνικά, και μας αραδιάζουν τους περίφημους παραπλανητικούς δείκτες τους : Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Κατά κεφαλήν Εισόδημα , Αξιολογήσεις διάφορων οίκων. Ναι το ταμείο γεμίζει, η πίτα μεγαλώνει από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού. Το πρόβλημα όμως είναι στη μοιρασιά.

Η λαϊκή οικογένεια, δίπλα στην εικονική πραγματικότητα που πάνε να τις επιβάλουν , να βάλει τη δική της σκληρή πραγματικότητα, το πραγματικό κόστος ζωής ,γιατί τα κουκιά δυστυχώς είναι και μετρημένα και λίγα , να αποφασίσει πως πρέπει να μοιράζεται η πίτα που παράγει και να είναι το βασικό κριτήριο για την ψήφο της.

Εγγυώνται μας λένε την σταθερότητα και την< Ευρωπαϊκή> πορεία της Χώρας μας και θα συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα.

Να δούμε λοιπόν επιγραμματικά, και εκ του αποτελέσματος , τι έφερε η μέχρι τώρα σταθερότητα τους και η μακρόχρονη πορεία μέσα από την ΕΕ, κατά πόσο βελτίωσε ή δυσχέρανε τη ζωή της λαϊκής οικογένειας και προπαντός που τη πάνε:

Πλήρης αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων ,κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση του οκταώρου, εργασία για τους συνταξιούχους .

Μετατροπή των εργαζομένων και συνταξιούχων σε ζητιάνους με την καθιέρωση κάθε είδους επιδόματος και pass.Βέβαια έτσι παραδέχονται ουσιαστικά ότι η Λαϊκή ευημερία που αποκαλούνται είναι φούμαρα.

Έδωσαν την υγεία , την ενέργεια , τη δημόσια εκπαίδευση, πεσκέσι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και από αγαθά μετατράπηκαν σε πανάκριβα προϊόντα. Έπονται νερό ,καθαριότητα και ότι άλλο σκεφθούν.

Παράδωσαν δια νόμου όλο τον Ελληνικό Λαό στα νύχια και την ασυδοσία των τραπεζών και των διάφορων αρπακτικών .Και για να βήξει ο Έλληνας πρέπει να πληρώσει προμήθεια σε τράπεζα. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν γίνει βορά των διάφορων αρπακτικών . Το γελοίο είναι ότι αυτοί που νομοθετούν αυτά τα αίσχη δίνουν και συμβουλές στο πως θα γλυτώσει ο κόσμος από τα αρπακτικά και τους νόμους τους.

Για να τα πετύχουν αυτά ,στο πέρασμα των χρόνων χρησιμοποίησαν πολλά κόλπα ,πολλά δολώματα ,προβλέψιμα πια τα περισσότερα. Ακόμη και ανοησίες λένε
(βαριά κουβέντα αλλά αληθινή) προκειμένου να παραπλανήσουν τη Λαϊκή οικογένεια.

Αυτά βέβαια χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Αυτή λοιπόν η μακρόχρονη και πολυδιαφημισμένη σταθερότητα τους, έφερε την αβεβαιότητα την ανέχεια, την απελπισία στην Ελληνική οικογένεια. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη. Πρέπει να αλλάξει.

Και θα αλλάξει μόνο όταν ο Ελληνικός Λαός πάρει την υπόθεση ,δηλαδή τη ζωή του ,στα χέρια του ,εστιάσει στα πραγματικά δικά του προβλήματα , να απαλλαγεί από τα φύκια που του πλασάρουν για μεταξωτές κορδέλες. Να πιστέψει στη δύναμη του, να καταλάβει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, ότι μόνο ο Λαός σώζει το Λαό ,ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΚΕ.

                                                                                                                                                                

                                                                                                 Γιάννης Χατζηδαυΐδ

                                                                                               Συν/χος   ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

                                                                                      Φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ

ADVERTORIALS