Γ. Νικητιάδης: Τρύπα στο πορτοφόλι των καταναλωτών τα μέτρα της Κυβέρνησης

Γ. Νικητιάδης: Τρύπα στο πορτοφόλι των καταναλωτών τα μέτρα της Κυβέρνησης

Γ. Νικητιάδης : Τρύπα στο πορτοφόλι των καταναλωτών τα μέτρα της Κυβέρνησης

Αποδόμησε πλήρως ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του Κόμματος, το αφήγημα της Κυβέρνησης για την «αποτελεσματική» αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατά την τοποθέτηση του στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με θέμα «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 05 Απριλίου.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου για την ακρίβεια που βιώνουν καθημερινώς οι Έλληνες είναι συντριπτικά. Σε 56 βασικά προϊόντα και υπηρεσίες καθημερινής χρήσης κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης της ΝΔ, οι τιμές έχουν αυξηθεί από 24% και φτάνουν το 60%, συμφώνως με στοιχεία της Eurostat, τα οποία και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής. Ο κ. Νικητιάδης κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια τονίζοντας «Μέχρι σήμερα, για να καταπολεμήσετε την ακρίβεια έχετε λάβει σωρεία μέτρων. Συγκεκριμένα καθιερώσατε 33 μέτρα, καλάθια, pass, ταμπελάκια, ενισχύσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις, προβολή, επικοινωνιακές παράτες. Τι πετύχατε; Μία τρύπα στο νερό και για να ακριβολογήσω μία μέγιστη τρύπα στο πορτοφόλι του καταναλωτή».

 

Καταρρίπτοντας το μύθο της Κυβέρνησης ότι «τα πρόστιμα μειώνουν τις τιμές» ο Γιώργος Νικητιάδης κατέθεσε στα πρακτικά κατάλογο με προϊόντα εταιριών στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν μετά την υποβολή των προστίμων τα οποία μάλιστα βρίσκονται και στο μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής».  Παραλλήλως ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής έθεσε το ερώτημα «γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα προϊόντα για τα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα;» υπογραμμίζοντας πως «Γιατί αρνηθήκατε; Καλύπτετε κάποιους; Δεν καταλαβαίνεται ότι το καλύτερο μέτρο κατά της ακρίβειας είναι ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα που θα σαμπόταρε τα προϊόντα και έτσι θα πίεζε τις πολυεθνικές;»

Ανατρέποντας την πλασματική πραγματικότητα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Νικητιάδης απεκάλυψε με τεκμήρια πως ο πληθωρισμός και «η ακρίβεια πλήττει κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά. Δεν το λέω εγώ. Το λέει το ΔΝΤ. Η ακρίβεια πονάει πολύ περισσότερο το χαμηλόμισθο από ότι τον υψηλόμισθο, είναι ταξική κ. Σκρέκα η ακρίβεια». Μάλιστα ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πίνακα στα πρακτικά ο οποίος αποδεικνύει ότι «στον χαμηλόμισθο ο πληθωρισμός επι τις ουσίας ανέρχεται σε 19,1% όταν στον υψηλόμισθο είναι μόλις 10,50%». Η κατάσταση μάλιστα είναι χειρότερη σημείωσε ο κ. Νικητιάδης όταν πρόκειται για είδη καθημερινής χρήσης τονίζοντας πως «Στη  διατροφή και στα μη αλκοολούχα ποτά που είναι οι μεγαλύτερες δαπάνες για τους φτωχότερους ο πληθωρισμός ανέρχεται σε 31% ενώ την ίδια ώρα στους υψηλόμισθους μόλις 13%. Τριπλάσιος πληθωρισμός πλήττει το χαμηλόμισθο κύριοι της Κυβέρνησης».

https://youtu.be/meIiu7Y9wJ8

ADVERTORIALS