Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ


«Τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

Με πρότασή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Κόνσολας ζητά τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω.
Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει την ευθύνη για την εποπτεία και την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Πολιτικής Αεροπορίας.
Ταυτόχρονα, επιτελεί τα καθήκοντα ρυθμιστικής αρχής στους τομείς των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.


Όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, θα πρέπει να έχει αποκεντρωμένα τμήματα στις περιοχές που λειτουργούν τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω, που υπάρχουν δύο μεγάλα αεροδρόμια που διακινούν σχεδόν 10 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.
Επισημαίνει ότι στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω υπηρετούν αερολιμενικοί υπάλληλοι που έχουν την εμπειρία, όχι μόνο διαχείρισης των αναγκών των αεροδρομίων, αλλά και των καθηκόντων της ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής, που σήμερα έχει ανατεθεί στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.


Τονίζει ότι η λειτουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στη Ρόδο και στην Κω θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσων ελέγχων και εποπτείας στη λειτουργία δύο αεροδρομίων, μείζονος σημασίας και εμβέλειας για τη χώρα και αναφέρει ότι τα δύο αυτά τμήματα θα μπορούν να στελεχωθούν από αερολιμενικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ που υπηρετούν στα δύο αυτά αεροδρόμια και διαθέτουν γνώση, αλλά και εμπειρία, πάνω στο αντικείμενο.


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της πρότασης του Βουλευτή Δωδεκανήσου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω»

Κύριε Υπουργέ,

Η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την ευθύνη για την εποπτεία και την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, επιτελεί τα καθήκοντα ρυθμιστικής αρχής στους τομείς των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, θα πρέπει να έχει αποκεντρωμένα τμήματα στις περιοχές που λειτουργούν τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Για παράδειγμα, στη Ρόδο και στην Κω, υπάρχουν δύο μεγάλα αεροδρόμια που διακινούν σχεδόν 10 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι στα αεροδρόμια αυτά υπηρετούν αερολιμενικοί υπάλληλοι που έχουν την εμπειρία, όχι μόνο διαχείρισης των αναγκών των αεροδρομίων, αλλά και των καθηκόντων της ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής, που σήμερα έχει ανατεθεί στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στη Ρόδο και στην Κω θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσων ελέγχων και εποπτείας στη λειτουργία δύο αεροδρομίων, μείζονος σημασίας και εμβέλειας για τη χώρα.

Τα αποκεντρωμένα τμήματα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω, θα μπορούσαν να τα στελεχώσουν αερολιμενικοί υπάλληλοι της ΥΠΑ που υπηρετούν στα δύο αυτά αεροδρόμια και διαθέτουν γνώση, αλλά και εμπειρία, πάνω στο αντικείμενο.

Άλλωστε, η αρχική στελέχωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε με αποσπάσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Προτίθεται να εξετάσει τη δημιουργία αποκεντρωμένων τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σε Ρόδο και Κω;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS