Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Όχι στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Όχι στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ως αποκλειστικό στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων, σε μια περιοχή-σταυροδρόμι ισχυρών ανταγωνισμών για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη απόφαση, στο πλαίσιο μάλιστα της επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES» η οποία συστάθηκε επισήμως από την ΕΕ, με στρατηγείο στην Λάρισα και διοικητή Έλληνα ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία όχι μόνο βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά και την καθιστά στόχο.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει οργανώσει ποτέ η ΕΕ και το ποσό για τις κοινές δαπάνες εκτιμάται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Για πολλοστή φορά αποκαλύπτεται ότι οι υπέρογκες δαπάνες της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ-ΕΕ με τις δεκάδες στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντηση μας είναι ΟΧΙ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιου Αιγαίου ενώνει τη φωνή με κάθε φορέα του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και ζητάει:

Να μη λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές μονάδες από τις αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας!

17/2/2024

ADVERTORIALS