Χείμαρρος ο Γιώργος Κυρίτσης - Δείτε τη συνέντευξή του στο KOSNEWS24! ''Για να ηρεμήσουν… δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Κω''

Χείμαρρος ο Γιώργος Κυρίτσης - Δείτε τη συνέντευξή του στο KOSNEWS24! ''Για να ηρεμήσουν… δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Κω''

“Η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή δεν έχει τίποτα να την ενώνει … το μόνο που την ενώνει είναι ο εχθρός, ο “κακός” Κυρίτσης.”

“Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω στη δεύτερη θητεία, θα ήμουν πιο αυστηρός”

“Για να ηρεμήσουν… δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Κω, δεν θέλω να κουράζω τον κόσμο με τις γεροντικές εμμονές μου.”

“Ο Δήμος δε διοικείται από τον Δήμαρχο”

''Δεν κέρδισαν τις εκλογές, εμείς χάσαμε''

''Έχασα τις εκλογές διότι δεν έπεισα τον κόσμο ότι η Κως πρέπει να ξεφύγει από τη λογική της επαρχιώτικης διοίκησης''.

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση, πιο ανθρώπινη, ο Γιώργος Κυρίτσης μιλάει για όλους και για όλα.

Λίγο καιρό μετά την ήττα της παράταξής του στις δημοτικές εκλογές και έχοντας κρατήσει σιγή ιχθύος για το τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον σε πολιτικό επίπεδο, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής σπάει τη σιωπή του στην εκπομπή “Πρόσωπα” στο kosnews24 με την Άννα Σαρηγιάννη, στην πρώτη του συνέντευξη on camera, μετά τις εκλογές.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Γιώργο Κυρίτση να αναφέρεται στην παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια, τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά και την ίδρυση της παράταξης Δύναμη Αλλαγής.

Ο πρώην Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε στον λόγο που θεωρεί ότι έχασε τις εκλογές αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αυτό που κυρίως έφταιξε είναι ότι δεν κατάφερα να περάσω στον κόσμο την αναγκαιότητα η Κως να αλλάξει και να ξεφύγει από την λογική της επαρχιώτικης διοίκησης ενός δήμου. Το δεύτερο είναι η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να σηματοδοτήσουν τον εχθρό, τον κακό Γιώργο Κυρίτση και δεν με αντιμετώπισαν πολιτικά. Δεν κέρδισαν οι άλλοι …εμείς χάσαμε τις εκλογές“

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-17 170728.png

Ο “κακός” Κυρίτσης

Εν συνεχεία, ο κ. Κυρίτσης έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους λένε ότι έχασε τις εκλογές λόγω του χαρακτήρα του και όχι λόγω της πολιτικής του, λέγοντας ότι όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν τι άνθρωπος είναι . “Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι εκείνοι που “άκουσαν” ότι ο Κυρίτσης είναι κακός. Ανθρωποι που δεν με γνωρίζουν. Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν, έτσι μου είπαν”.

Ακόμα τόνισε ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, θα ήταν πιο αυστηρός και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να κάνει περισσότερα έργα και ας τον έβριζαν, αφού όπως είπε τώρα θα τον ευγνωμονούσαν.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Δύναμης Αλλαγής και την αλλαγή στο ''τιμόνι'' του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Δύναμης Αλλαγής και στο αν ο κ. Κυρίτσης έχει καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Σιφάκη και αν τον “καθοδηγεί” , όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε:

“ Τι πιστεύεις Άννα, ότι ο κ. Σιφάκης ξυπνάει κάθε πρωί και με ρωτάει τι θα κάνω σήμερα ή λέει σκέφτηκα να κάνω αυτό, πες μου αν είναι σωστό ή όχι; Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος Άννα. Δέκα χρόνια Δήμαρχος και δεν έκανα ούτε μια παρέμβαση στους συνεργάτες μου. Προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός εχθρού, προκειμένου να κρατιούνται συσπειρωμένοι, διότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να τους συσπειρώνει και το λέω μετά λύπης μου διότι η Κως έχει πολλά προβλήματα και αρκετές ανάγκες. Δεν έχουν τίποτα να τους ενώνει, το μόνο που τους ενώνει είναι ο εχθρός.”

Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει!

Ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να επανέλθει και δεν θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία, ενώ εξήγησε γιατί παραμένει ακόμα επικεφαλής της παράταξης.

“Το 'χουμε κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Δεν είμαι από αυτούς που θέλω να κουράζω τον κόσμο με τις γεροντικές εμμονές μου ή με τα όποια προβλήματα έχω. Θεωρώ ότι έκανα τον κύκλο μου! Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος! Το λέω για να ηρεμήσουν. Δεν θα είμαι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κύριος Κυρίτσης αναφέρθηκε και στους δημοσιογράφους του νησιού λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί και να κάνουν εκτενή έρευνα για τα θέματα και όχι να αρκούνται στα δελτία τύπου, με τον ίδιο να αναφέρει ότι εκείνος πολλές φορές προκαλούσε και επεδίωκε τις δύσκολες ερωτήσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους κατά την άποψή του ο δήμος δε διοικείται από τον κύριο Νικηταρά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS