Φ. Παπανικολάου: Πρόταση για ίδρυση “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον”

Φ. Παπανικολάου: Πρόταση για ίδρυση “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον”

Προς κ. Δήμαρχο Κω
κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Κω


Θέμα: Πρόταση για ίδρυση “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον”

Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων σήμερα και με την ευκαιρία αυτή θυμίζω ότι στο νησί μας υπάρχουν δύο σημαντικοί υγρότοποι, της Αλυκής και του Ψαλιδίου, οι οποίοι παρά το ότι προστατεύονται νομικά από το κεντρικό κράτος, παραμένουν αναξιοποίητοι από την τοπική κοινωνία.


Επαναφέρω λοιπόν την ψηφισμένη από το 2011 πρόταση μου για ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του υγρότοπου ψαλιδίου.


Η ίδρυση ενός διεσπαρμένου “Κέντρου Εκπαίδευσης για ΠΕριβάλλον (ΚΕ.ΠΕ.Α.), όπως ονομάζονται πλέον αυτά τα κέντρα, θα αξιοποιήσει συνολικά τις υπάρχουσες υποδομές στο Ψαλίδι, θα τις αναδείξει και είναι απολύτως εφικτή εφόσον αγκαλιαστεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.


Με την λειτουργία του κέντρου θα εξασφαλιστεί εξειδικευμένο προσωπικό που θα πληρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι θα αξιοποιηθούν παραγωγικά οι εγκατελειμμένες εγκαταστάσεις του υγρότοπου στο Ψαλίδι,μαζί με άλλες τοπικές υποδομές.


Ταυτόχρονα η αναβάθμιση-αξιοποίηση του υπάρχοντος κατασκηνωτικού χώρου θα δώσει ώθηση στη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολλά από τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν με Ευρωπαϊκούς πόρους και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη μαθητικού τουρισμού εκτός της τουριστικής αιχμής.


Με Εκτίμηση
Φίλιππος Ν. Παπανικολάου
Σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Κω

ADVERTORIALS