Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά - Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη με τον Μάνο Κόνσολα

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά - Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη με τον Μάνο Κόνσολα

«Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά-Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ.Γεραπετρίτη με τον Μάνο Κόνσολα»

Με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ.Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Βουλευτής με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την εφαρμογή της νέας ειδικής θεώρησης για τους τουρίστες από την Τουρκία σε δέκα νησιά του Αιγαίου.

Η συνάντηση του κ.Κόνσολα με τον Υπουργό Εξωτερικών ήταν εποικοδομητική από κάθε άποψη.

Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών στον κ.Κόνσολα, το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα διαδικασία, η δε κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες θα γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο τη θερινή περίοδο.

«Ο κ.Γεραπετρίτης αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η εφαρμογή της νέας συμφωνίας για τους τουρίστες από την Τουρκία που θα έρχονται σε Ρόδο, η Κω, Καστελόριζο, Σύμη, Κάλυμνο και Λέρο, με δεδομένο ότι η νέα αυτή ειδική βίζα θα είναι διάρκειας επτά ημερών, θα δίνει το δικαίωμα πολλαπλών εισόδων στον επισκέπτη και θα ενισχύσει τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας έχει ζητήσει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχυθούν με προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό και οι πύλες εισόδου στα λιμάνια και τα αεροδρόμια των νησιών.

ADVERTORIALS