Εν αναμονή απαντήσεων για το πρόβλημα που προέκυψε στο νέο πλοίο της ΑΝΕΜ ''Ολύμπιος Ερμής'' - Θα μεταφερθεί στο Πέραμα για επισκευή

Εν αναμονή απαντήσεων για το πρόβλημα που προέκυψε στο νέο πλοίο της ΑΝΕΜ ''Ολύμπιος Ερμής'' - Θα μεταφερθεί στο Πέραμα για επισκευή

Ερωτήματα έχουν προκληθεί μετά την ανακοίνωση της ΑΝΕΜ για προσωρινή αναστολή εκτέλεσης δρομολογίων του Ολύμπιος Ερμής, λόγω θραύσης Υαλοπίνακα.

Το kosnews24 για την ανάγκη του ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον κ. Αριστείδη Μαραγκό, προέδρο της ΑΝΕΜ, ο οποίος παρέπεμψε τη δημοσιογραφική ομάδα στον πρώην πρόεδρο της εταιρείας κ. Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η παράδοση - παραλαβή.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, μιλώντας στην  Άννα Σαρηγιάννη, δήλωσε ότι το πλοίο έπεσε στη θάλασσα, ώστε να “δοκιμαστεί”

« Το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ, σαν νέο πλοίο έπρεπε να αρχίσει να δουλεύει, να κάνει ταξίδια, και να δούμε τι αδυναμίες έχουμε, ώστε να τις φτιάξουμε άμεσα. Η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πέραμα (για το σέρβις του πλοίου) ήτανε για 8 Φεβρουαρίου, τώρα λόγω του επεισοδίου που συνέβη θα πάμε δύο εβδομάδες νωρίτερα. Θα πάμε να φτιάξουμε ότι πρέπει να φτιάξουμε ώστε το πλοίο να είναι όπως πρέπει. Τελειοποιημένο».

Η δημοσιογράφος του kosnews24 με τη σειρά της μετέφερε στον κύριο Χατζηνικολάου τα όσα δήλωσε στο kosnews24 πτυχιούχος μηχανικός, ότι δηλαδή οι δοκιμές γίνονται πριν πέσει ένα καράβι στη θάλασσα, με τον κ. Χατζηνικολάου να δηλώνει:

« Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πρόκειται για ένα πλοίο καινούργιο, πρωτοποριακό και το μοναδικό που χτίστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια. Έκανε τις απαιτούμενες δοκιμές με όλους τους επιθεωρητές και πήρε όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζεται για να είναι έτοιμο. Το συγκεκριμένο δούλεψε απ’ την πρώτη μέρα, συγκρούστηκε με κύματα και δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται. Έχει μία απίστευτη δύναμη το πλοίο, έχει ταχύτητα έχει μία μοναδική πλεύση, αλλά υπάρχουν σημεία καλυτέρευσης. Αυτά θα τα φτιάξουμε τις επόμενες μέρες.»

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηνικολάου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ξαναπραγματοποιήσει δρομολόγιο το πλοίο, καθώς θα εξαρτηθεί από την επισκευή του .

Το ενδεχόμενο να προβεί η ANEM σε μηνύσεις κατά της κατασκευάστριας εταιρείας, απέκλεισε ο κ. Χατζηνικολάου, δηλώνοντας “Είμαστε συνεργάτες και σε αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε. Συνεργατικά." 

Το πλοίο δοκιμάζεται πριν την παραλαβή στα λεγόμενα sea trial, δηλώνει μηχανικός στο kosnews24

Ο Δημήτρης Καμβούρης, ο οποίος είναι 3ος μηχανικός στο LNG Tanker Minerva chios, μίλησε στο kosnews24 σχετικά με το πρωτόκολλο που ακολουθείται πριν ένα πλοίο γίνει αξιόπλoo.

“ Πριν πέσει στη θάλασσα το κάθε πλοίο πρέπει να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την κάθε μηχανή. Ακόμα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα κρένια, αλλά και πιστοποιητικά όλων των εξοπλισμών της γέφυρας. Επίσης, και για να ταξιδέψει ένα καράβι πρέπει να περάσει από επιθεώρηση από τον Νηογνώμοναότι δηλαδή το πλοίο είναι ασφαλές να ταξιδέψει.»

Εν συνεχεία, απαντώντας στην ερώτηση της γράφουσας για το αν ένα καράβι επιδέχεται δοκιμές αφότου έχει πέσει στη θάλασσααπάντησε ότι όλες οι δοκιμές σε όλα τα μηχανήματα και στη ναυσιπλοΐα του καραβιού, γίνονται πριν την παραλαβή στα λεγόμενα sea trials .

ADVERTORIALS