Κατακυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω η μίσθωση του ακινήτου για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ - Δήμαρχος Κω: Ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

Κατακυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω η μίσθωση του ακινήτου για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ -  Δήμαρχος Κω: Ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

Κατακυρώθηκε χθες Δευτέρα 22 Ιανουαρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, η απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.ΚΩ).

Πρόκειται για το κτίριο της TUI στην πόλη της Κω (κοντά στο super market ΑΒ Βασιλόπουλος).

Παραμένει άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμο το σχολείο για να μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές, ενώ σε ερώτηση που έθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν γνωρίζει πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Κω δήλωσε ότι ο τουριστικός κολοσσός στον οποίο ανήκει το κτίριο εμπιστεύθηκε τη δημοτική αρχή και χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μίσθωση του ακινήτου έκανε χρησιδάνειο στον Δήμο, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι εργασίες και να κερδίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές πολύτιμο χρόνο έως ότου και επίσημα ξεκινήσει η ενοικίαση του χώρου.

Ο κ. Νικηταράς τόνισε ότι αυτό το κτίριο θα είναι μια ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της Δύναμης Αλλαγής Ηλίας Σιφάκης ανέφερε ότι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 στο Πλατάνι, επί δημαρχίας Γιώργου Κυρίτση, με 5 μαθητές. Ο κ. Σιφάκης τόνισε ότι η Δύναμη Αλλαγής εύχεται με τη μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ το σχολείο να γίνει πρότυπο σχολείο αλλά σημείωσε ότι δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα αλλά η λύση να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για αργά αντανακλαστικά.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή επισήμανε ότι περίμενε από τη Δημοτική Αρχή να ανακοινώσει τα μέτρα που θα παρθούν, έτσι ώστε να διεκδικήσει ο Δήμος από την κεντρική διοίκηση όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα μέσα και το εργατικό προσωπικό προκειμένου καθηγητές και μαθητές να στεγαστούν αύριο στο νέο κτίριο. Η κ. Μακρή δήλωσε ότι το κτίριο δεν είναι κατάλληλο κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι η πολιτική της δημιουργεί αδιέξοδα.

ADVERTORIALS