Μάνος Κόνσολας: Ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν στην προετοιμασία για την εφαρμογή της νέας ειδικής βίζας για τους τουρίστες από την Τουρκία

Μάνος Κόνσολας: Ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν στην προετοιμασία για την εφαρμογή της νέας ειδικής βίζας για τους τουρίστες από την Τουρκία

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη νέα ειδική βίζα στους τουρίστες από την Τουρκία και ενίσχυση του προσωπικού και του εξοπλισμού στις πύλες εισόδου σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Σύμη και Καστελόριζο»

Ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την εφαρμογή της νέας ειδικής βίζας για τους τουρίστες από την Τουρκία σε δέκα νησιά του Αιγαίου, αναδεικνύει με παρέμβαση του προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

«Ιδιαίτερα για τα νησιά της Δωδεκανήσου όπως η Ρόδος, η Κως, το Καστελλόριζο, η Σύμη, η Κάλυμνος και η Λέρος, το ζητούμενο είναι να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα οι σχετικές προετοιμασίες για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποδοτικά το συγκεκριμένο μέτρο», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας αναφέροντας ότι θα πρέπει:

α) Να ενεργοποιηθεί άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα. αφού όπως προβλέπεται η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες θα γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο την θερινή περίοδο.

β) Να ενισχυθούν με προσωπικό αλλά και εξοπλισμό οι πύλες εισόδου σε λιμάνια και αεροδρόμια αυτών των νησιών, αφού ο έλεγχος θα γίνεται εκεί.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά ενημέρωση για τον προγραμματισμό που αφορά στην ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό στις πύλες εισόδου στα λιμάνια Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Σύμης και Καστελόριζου, όπως και στα αεροδρόμια κάποιων από αυτά τα νησιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η νέα αυτή ειδική βίζα θα είναι διάρκειας επτά ημερών, θα δίνει το δικαίωμα πολλαπλών εισόδων στον επισκέπτη σε αυτά τα δέκα νησιά και θα αυξήσει την τουριστική κίνηση.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εξωτερικών

Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Προετοιμασία για την υλοποίηση όλων των προϋποθέσεων εφαρμογής της συμφωνίας για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης βίζα Τούρκων τουριστών σε δέκα νησιά του Αιγαίου»

Κύριοι Υπουργοί,

Η συμφωνία και η ειδική άδεια που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης βίζας οι Τούρκοι τουρίστες σε δέκα νησιά του Αιγαίου, αναμένεται να αυξήσει την τουριστική κίνηση σε αυτά τα νησιά και να τους προσδώσει μια νέα δυναμική.

Τα δέκα αυτά νησιά είναι η Ρόδος, η Κως, το Καστελλόριζο, η Σύμη, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Χίος, η Λέσβος, η Λήμνος και η Σάμος.

Ιδιαίτερα για τα νησιά της Δωδεκανήσου όπως η Ρόδος, η Κως, το Καστελλόριζο, η Σύμη, η Κάλυμνος και η Λέρος, το ζητούμενο είναι να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα οι σχετικές προετοιμασίες για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποδοτικά το συγκεκριμένο μέτρο.

Είναι θετικό ότι οι Τούρκοι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη νέα ειδική βίζα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η νέα αυτή ειδική βίζα θα είναι διάρκειας επτά ημερών και θα δίνει το δικαίωμα πολλαπλών εισόδων στον επισκέπτη σε αυτά τα δέκα νησιά.

Σε αυτή τη φάση θα πρέπει :

α) Να ενεργοποιηθεί άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα. αφού όπως προβλέπεται η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες θα γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο την θερινή περίοδο.

β) Με δεδομένο ότι ο έλεγχος θα γίνεται σε αυτά τα 10 νησιά, θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό αλλά και εξοπλισμό οι πύλες εισόδου σε λιμάνια και αεροδρόμια αυτών των νησιών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

  1. Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα καταθέτουν αιτήσεις οι Τούρκοι τουρίστες για να επισκεφθούν με τη νέα ειδική βίζα τα δέκα νησιά του Αιγαίου;
  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό στις πύλες εισόδου στα λιμάνια Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Σύμης και Καστελόριζου, όπως και στα αεροδρόμια κάποιων από αυτά τα νησιά;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS