Νικητιάδης προς Σκρέκα : «Ακόμη και στο ΚΚΕ είστε ικανός να εγγραφείτε για να μας πείσετε για τα μέτρα σας»

Νικητιάδης προς Σκρέκα : «Ακόμη και στο ΚΚΕ είστε ικανός να εγγραφείτε για να μας πείσετε για τα μέτρα σας»

Νικητιάδης προς Σκρέκα : «Ακόμη και στο ΚΚΕ είστε ικανός να εγγραφείτε για να μας πείσετε για τα μέτρα σας»

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει για τα μέτρα της κατά της ακρίβειας οδήγησε τον κ.Σκρέκα να επικαλείται ακόμη και τα επιχειρήματα του ΚΚΕ για να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Ίσως σε λίγο κάνει αίτηση εγγραφής στο κόμμα ή αγοράσει και κουπόνια» τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιος του ΚΤΕ Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης από το βήμα της Βουλής, κριτικάροντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, συμπληρώνοντας όμως «πως δεν έχει καταλάβει τι λέει το ΚΚΕ».  Η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη έγινε το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση  και της τροπολογίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η ανικανότητα, της αποξενωμένης από την κοινωνία, κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, οφείλεται στην ατολμία της να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα υπογράμμισε ο Γιώργος Νικητιάδης. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός, άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα  τόσο για τη μη υπεράσπιση του συμφέροντος των καταναλωτών, όσο και για τον τρόπο που νομοθετεί με «νυχτερινές τροπολογίες» για το πιο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τα Ελληνικά νοικοκυριά

«Για δύο ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ πορεύεται με επικοινωνιακές φιέστες των καλαθιών και  των pass, της επίρριψης ευθυνών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και σε διασπορά υπονοιών κατά των καταναλωτικών οργανώσεων»ανέφερε ο κ. Νικητιάδης και υπογράμμισε πως «το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να γίνεται ο τροχονόμος μεταφοράς εισοδημάτων από τα φτωχά και μεσαία στρώματα στους λίγους και ισχυρούς».

Η τροπολογία που για μία ακόμη φορά έφερε νύχτα η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια τόνισε ο κ. Νικητιάδης καθώς «απαγορεύει τις προωθητικές ενέργειες, μόνο για τρεις μήνες, άλλα όχι σε όλα τα κανάλια πώλησης προϊόντων και όχι όλων των προϊόντων. Παραλλήλως δεν ελέγχει τις ενδοομιλικές συναλλαγές». Θολό είναι το τοπίο και στο καθεστώς επιβολής του πλαφόν στο βρεφικό γάλα σημείωσε ο κ. Νικητιάδης ερωτώντας  πως προέκυψε το ποσοστό 7% και όχι μεγαλύτερο  όπως 10% ή και 20% και αν βασίστηκε όλο αυτό σε κάποια έρευνα για τον εντοπισμό του καθαρού κέρδους. Επίσης τι θα συμβεί σε περίπτωση που η μητρική εταιρία πωλήσει ακριβότερα στη θυγατρική της; Τα ερωτήματα αυτά αποδεικνύουν την προχειρότητα αλλά και την αναποτελεσματικότητα του νομοθετήματος.

Η κριτική του κ. Νικητιάδη επεκτάθηκε και στο θέμα της απευθείας ανάθεσης για την αναβάθμιση της εφαρμογής e-katanalotis με το ποσό των 135.000 € υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση απαξιώνει το δημόσιο χρήμα και χρηματοδοτεί  νομίζοντας πως τα χρήματα είναι δικά της και όχι του Ελληνικού λαού Παραλλήλως έθεσε το ερώτημα «έως πότε θα συνεχιστεί το πάρτι των απευθείας αναθέσεων από τη Νέα Δημοκρατία που συμφώνως με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσα στην τριετία 2020-2023 έφτασαν τα 15 δις €» ζητώντας να προσκομίσει ο κ. Σκρέκας στη Βουλή όλες τις συμβάσεις του e-katanalotis.

Να σημειωθεί ότι επί του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ο κ. Νικητιάδης ανέδειξε το γεγονός ότι απουσιάζουν πλήρως άξονες για την αναβάθμιση των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων όπως η ΑΣΤΕΡ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει πέντε φορές την αναβάθμιση της, κατά τις επισκέψεις του στη Ρόδο. Παραλλήλως παραίνεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την τουριστική εκπαίδευση αναφερόμενος σε σχετικό νομοσχέδιο που είχε  προτείνει ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας που προέβλεπε σημαντική αναβάθμιση στην τουριστική εκπαίδευση και το οποίο παρέμεινε «στο ράφι».

Video:  https://youtu.be/oeHVEcnuZdw

ADVERTORIALS