ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο "Το μέλλον της Κω" - Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της να τολμήσουν

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο "Το μέλλον της Κω" - Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της να τολμήσουν

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Αγαπητοί φίλοι

Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο "Το μέλλον της Κω"

Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της να τολμήσουν

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση με αποφάσεις των μελών του τολμά να ανοίξει τον φάκελο και να ζητήσει από τους φορείς και τον Δήμο να απαντήσουν στο τεράστιο ερώτημα για το "ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΩΣ"

Να διαμορφώσει το πλαίσιο του ερωτήματος και να ζητήσει από τους πολίτες και από τους φορείς του να απαντήσουν για τους στόχους, τα έργα και τις αποφάσεις που απαιτούνται για να προστατέψουμε το νησί, το περιβάλλον, την ιστορία και κυρίως τους κατοίκους της.

Ο Όμιλος μέσα στις γιορτές θα ανοίξει και θα ξεσκονίσει τον φάκελο των παρακάτω καυτών και επειγόντων αναπάντητων ερωτημάτων σε συνεργασία με ομάδα νέων επιστημόνων τον οποίο θα αποστείλει σε όλους τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και λοιπούς φορείς και Σωματεία του νησιού μας, αλλά και σε όλους του Δημοτικούς και επαρχιακούς συμβούλους τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου με σκοπό σύντομα να διοργανωθεί μια ημερίδα διαλόγου και απαντήσεων για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΩ.

Τα κύρια ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

1.Μπορεί να συνεχίζεται η άναρχη οικιστική ανάπτυξη χωρίς οργανωμένα πολεοδομικά σχέδια που προσφέρουν ποιότητα ζωής, υπεραξία στα ακίνητα και χώρους κοινωφελείς και κοινόχρηστους ?

2.Αντέχει η Κως άλλες ξενοδοχειακές κλίνες πέραν των 160 χιλιάδων που έχει σήμερα?

3.Θα υπάρξει μέλλον χωρίς πρόβλεψη της ανάπτυξης της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας?

4.Μέχρι πότε και πόσο θα εξαντλούμε το περιβάλλον, τα νερά, τις παραλίες μας?

5.Ο τεράστιος ιστορικός μας πλούτος και οι περιοχές φυσικού κάλλους και παραγωγικών δραστηριοτήτων μπορεί να ενταχθούν στην άκρατη εμπορευματοποίηση?

6.Οι χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνίες, οι δρόμοι και τα λιμάνια επαρκούν και βοηθούν την ποιότητα της ζωής μας και τις δραστηριότητες μας? Μέχρι που εκτείνεται ο ζωτικός μας χώρος?

7.Οι ανάγκες σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτήρια, σε σχολεία, υγεία, πρόνοια, αθλητικούς χώρους και στέγη υπαλλήλων καλύπτονται σήμερα? Είναι στη σωστή θέση? Τι πρέπει να γίνει?

Όλα τα παραπάνω στα οποία καλούμαστε να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε περιλαμβάνονται στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Χωροταξικός σχεδιασμός) την σύνταξη του οποίου παραχωρήσαμε ως ευθύνη πριν από τρία χρόνια στην κυβέρνηση μέσω του ΤΕΕ Αθηνών.

Σε μας θα το στείλουν έτοιμο και θα είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε την γνώμη μας μέσα σε ένα μήνα. Όχι ότι θα μας ακούσουν. Άλλωστε ποτέ δεν μας ρώτησαν.

Τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε!

Να είστε σίγουροι ότι εάν δεν πούμε εμείς τον δικό μας σχεδιασμό για την Κω που θέλουμε και το μέλλον που εμείς δικαιούμαστε να διαμορφώσουμε τότε θα δούμε αυτό που ήδη δημοσιεύθηκε ως πρόθεση της κυβέρνησης να χωρίζει την Κω σε ανατολική και δυτική!! για τις επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι δημιουργούνται τρεις ομάδες μελέτης που θα προετοιμάσουν για διάλογο τα επίκαιρα θέματα της υγείας, της εκπαίδευσης και της οργανωτικής ισχυροποίησης του Δήμου μας.

Και δημιουργούμε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εύκολα επισκέψιμη στους ενδιαφερόμενους για το σύνολο των θεμάτων που επεξεργάζεται π Όμιλος μας.

ADVERTORIALS