Νικητιάδης για φορολογικό : «Η ΝΔ εφορμά στα χαμηλά εισοδήματα και όχι στο μεγάλο κεφάλαιο»

Νικητιάδης για φορολογικό : «Η ΝΔ εφορμά στα χαμηλά εισοδήματα και όχι στο μεγάλο κεφάλαιο»

Νικητιάδης για φορολογικό : «Η ΝΔ εφορμά στα χαμηλά εισοδήματα και όχι στο μεγάλο κεφάλαιο»

«Με τον ίδιο τρόπο φορολογείτε τους μικρομεσαίους και τους φτωχούς και δεν ακουμπάτε τους εκατομμυριούχους. Ποσό ίσο με το 64% του ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται σε εξωχώριες εταιρίες (offshore) και ούτε έχετε διανοηθεί να ασχοληθείτε με αυτό» υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου. Παραλλήλως σημείωσε πως η Κυβέρνηση με τα νέα φορολογικά μέτρα εξυπηρετεί τους λίγους και ότι δεν φανέρωσε την κρυφή της ατζέντα προσβλέποντας στη εκλογική νίκη.

Ο κ. Νικητιάδης ασκώντας δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση υπογράμμισε πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποδεικνύει τις ιδεολογικές και ταξικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και  Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κυβερνών κόμμα  δίνει τεράστια βαρύτητα στους έμμεσους φόρους και εξισώνει φορολογικώς τα μεγάλα εισοδήματα με τα μικρά. Τόνισε μάλιστα πως «Η Κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει να εισπράξει συνολικώς 48 δις μέσα στο 2024. Από αυτά, μόνο τα 5 δις προβλέπεται  να εισπραχθούν  από μεγάλες επιχειρήσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα εισπραχθούν από τους πολίτες, τους μεροκαματιάρηδες, τα μεσαία και μικρά εισοδήματα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Με το νομοσχέδιο σας εφορμάτε στην πλειοψηφία του λαού και όχι στο κεφάλαιο».

Σημαντική ήταν η υπενθύμιση  που έκανε ο τ.υφυπουργός αναφερόμενος στην ισότητα της φορολογίας πως «η μόνη φορά που ο συσχετισμός έμμεσων και άμεσων φόρων ήταν 50-50 ήταν το 1999 με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη». Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης υπενθύμισε και την προσπάθεια που επίσης ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το 2010 για τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, αλλά δεν είχε προχωρήσει για τεχνικούς λόγους και απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση σημείωσε πως «Πέντε χρόνια τώρα έχετε επενδύσει δισεκατομμύρια Ευρώ στις ψηφιακές πολιτικές και δεν μπορείτε να πετύχετε αυτή τη διασύνδεση που πραγματικά θα διασφαλίσει έσοδα. Αντ΄ αυτού καθιερώνεται τεκμαρτά εισοδήματα. Οριζόντια φορολόγηση δηλαδή για μη υπαρκτό εισόδημα.

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως συμφώνως με αναφορά του επικεφαλής του Φορολογικού Παρατηρητηρίου της ΕΕ, Γκάμπριελ Ζούκμαν, η Ελλάδα χάνει περίπου το 8% των εσόδων από εταιρικούς φόρους εξαιτίας της μεταφοράς κερδών σε φορολογικούς παραδείσους και ότι ο υπεράκτιος πλούτος των Ελλήνων ανέρχεται στο 64% του ΑΕΠ, καλώντας την Κυβέρνηση να σκεφτεί τη διάσταση αυτή καθώς διαφεύγει από τα κρατικά έσοδα ένα τεράστιο ποσό.

Video : https://youtu.be/wJ2iz5OBltM

ADVERTORIALS