ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Κατάθεση προτάσεων

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Κατάθεση προτάσεων

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΪΣΕΡΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκίνησε όπως σας έχουμε ενημερώσει η προετοιμασία για την Γενική Συνέλευση του Ομίλου με την κατάθεση κειμένων και προτάσεων που θα συζητηθούν σε αυτήν . Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε δημοσιεύοντας τις απόψεις των συμπατριωτών μας μία εκ των οποίων είναι η παρακάτω.

Ο προσωρινός πρόεδρος Κώστας Καϊσερλης

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ

Αγαπητοί μου,

σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία που είναι πολύ σημαντική για το νησί μας και σας παρακαλώ να συμπεριλάβετε στις προτάσεις σας και τις παρακάτω δικές μου ανησυχίες και σκέψεις,

Πεποίθηση μου είναι, ότι για να έχει αποτέλεσμα μια δημοτική αρχή βασική προϋπόθεση είναι να έχει συγκεκριμένο όραμα , σαφείς στόχους και σταθερότητα στο τρόπο που θα το πετύχει.

 Το να παρεκκλίνει κάθε φορά ικανοποιώντας αιτήματα δημοτών όσο παράλογα και να είναι προκειμένου να μη χάσει ψήφους, δημιουργεί μια άναρχη διαχείριση .

Η εμπλοκή του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων των οργανισμών του Δήμου στη καθημερινότητα των υπηρεσιών προκειμένου να ικανοποιήσουμε το δημότη ενέχει το κίνδυνο να παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας και δημιουργεί σχέσεις αλληλεξάρτησης, καταργεί την ισονομία μεταξύ των δημοτών και ωφελούνται οι ημέτεροι.

Δεν είναι τυχαίο ότι παραμονές εκλογών συρρέουν κατά δεκάδες οι δημότες στις υπηρεσίες προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητές που χρονίζουν, με τη πεποίθηση πως το αίτημα τους θα ικανοποιηθεί γιατί έχουν στα χέρια τους τη δύναμη της ψήφου.

Άρα απαιτείται ο διαχωρισμός του Δημάρχου και των υπολοίπων από τα καθήκοντα και τις ευθύνες των υπηρεσιών.

Σε γενικές γραμμές τώρα, από τη δημοτική αρχή τα ζητούμενα για μένα είναι : πολιτισμός, καθαριότητα, περιβάλλον. 

Θέλω πολιτιστικές εκδηλώσεις που να γίνονται όλο το χρόνο για να έχουν οι νέοι και  τα παιδιά μας επαφή με τη τέχνη, η πολιτιστική κίνηση της Κω είναι ο τομέας που είναι ο πιο υποτιμημένος και αυτό δε μας τιμά, είμαστε από τα λίγα νησιά που δε διαθέτουμε μια πινακοθήκη , θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το δήμο ένας χώρος που να υπάρχει μια μόνιμη συλλογή με έργα ντόπιων καλλιτεχνών και που θα μπορεί να φιλοξενήσει περιοδικές εκθέσεις μεγάλων καλλιτεχνών, εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης ,είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα ήταν πρόθυμοι να διδάξουν τη τέχνη τους σε νέα παιδιά εθελοντικά, λειτουργία του περιβόητου λαογραφικού μουσείου που χρόνια ακούμε και δε βλέπουμε.

Παιδικές χαρές που να μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας με ασφάλεια , παιδότοποι, υπαίθρια γυμναστήρια, ράμπες για την πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα παντού. 

Σκεφτείτε πως η υπηρεσίες δεν είναι προσβάσιμες σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων.

Θέλω να δω δράσεις που θα οργανώνονται από το δήμο  θα συμμετέχουν οι πολίτες στοχεύοντας σε σοβαρά προβλήματα  π.χ κλιματική αλλαγή ,την  προστασία του περιβάλλοντος, ανακύκλωση...

Αλλαγή χρέωσης στην αποκομιδή των απορριμμάτων, χρέωση με τον όγκο και όχι με τα τετραγωνικά, διαφορετική χρέωση για τις ξενοδοχειακές μονάδες. 

Οι ξενοδόχοι θεωρώ ότι καρπώνονται όλα τα θετικά του νησιού και δε συνεισφέρουν πουθενά ακόμα και τη κατανάλωση του νερού πολλοί από αυτούς δε τη πληρώνουν.

Θα μπορούσε  ο Δήμος  μέσα από τους λογαριασμούς του νερού όλων των ξενοδοχειακών μονάδων  να εισπράττει 1 ευρω π.χ, που κάθε φορά θα επέστρεφε στους δημότες μέσα από κάποια δράση.

Σωστή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, να μπουν ποινικές ρήτρες και να απομακρύνονται άμεσα ενοικιαστές που δεν καταβάλλουν το συμφωνηθέν ποσό για το ενοίκιο.

Αξιοποίηση του οινοποιείου, του παλιού εργοστασίου αλεξαντερ και διεκδίκηση του κτιρίου της ανωτέρας επί της Θεμιστοκλέους.

Κίνητρα  ή και πρόστιμα στους επιχειρηματίες στους καταστηματάρχες για τα καλλωπισμό των εξωτερικών χωρών που είναι μπροστά στα καταστήματα τους, αυλές, κόμβους, ανεβαίνεις την επαρχιακή και βλέπεις τη πλήρη εγκατάλειψη.

Συνεργατικές, πολύ πρωτοποριακό τότε και πολύ αναγκαίο σήμερα αλλά με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τέλος, δε ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν σήμερα  ο Δήμος με την στήριξη των ξενοδόχων  και των τουριστικών πρακτόρων να ασκήσει πίεση στις 2 αεροπορικές εταιρείες για το υψηλό κόστος μετακίνησης.

Αυτά με έχουν απασχολήσει κατά καιρούς  και νομίζω τους περισσότερους Κώους, κάτι μπορεί να μου έχει διαφύγει  η να χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις .

Για το μεγάλο πρόβλημα του νοσοκομείου δεν αναφέρω τίποτα γιατί δεν πιστεύω πια πως θα δοθεί λύση.

Σας ευχαριστώ

ADVERTORIALS