Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ο λαός των νησιών να εντείνει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες- πρόσφυγες

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ο λαός των νησιών να εντείνει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες- πρόσφυγες

Δελτίο τύπου

Με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ρόδο συνομίλησαν σήμερα οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου και Περιφέρειας Τάκης Πότσος και Γιάννης Αγγέλου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ για το συνεχιζόμενο δράμα του ξεριζωμού τους.

Όλες τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ , πρόσφεραν και υλική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες με ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται κι αυτά έξω στα πάρκα εκτεθειμένα ενώ κάποια είναι άρρωστα από τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες ζουν.

Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γεώργιο Στέργου συζητήθηκε η συνδρομή του προσωπικού και των Υπηρεσιών της Αστυνομίας για την διεκπεραίωση των διαδικασιών της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών.

Με την Συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, που πρέπει άμεσα να ανατραπεί,τα νησιά έχουν μετατραπεί σε φυλακές ξεριζωμένων, δήλωσε ο Γιάννης Αγγέλου και αυτό φαίνεται και από την υπερπληρότητα των ΚΥΤ σε Κω και Λέρο , όπως και με την αδιέξοδη κατάσταση στη Ρόδο.

Στο έδαφος αυτής της άθλιας και απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναπτύσσονται η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών και τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια.

Ο λαός των νησιών να εντείνει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες-πρόσφυγες που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων.

Είναι κύρια ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης να εξασφαλίσει τον γρήγορο απεγκλωβισμό και κατάλληλο χώρο προσωρινής διαμονής και ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και μετανάστες σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία , τον δήμο και την περιφέρεια.

Ρόδος 7/11//2023

IMG20231107104329.gif

IMG20231107102527.gif

IMG20231107102435.gif

ADVERTORIALS