Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Στηρίζουμε την παναιγαιακή κινητοποίηση των σωματείων - Αναβάθμιση των δομών υγείας σε όλα τα νησιά

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Στηρίζουμε την παναιγαιακή κινητοποίηση των σωματείων - Αναβάθμιση των δομών υγείας σε όλα τα νησιά

Αναβάθμιση των δομών υγείας σε όλα τα νησιά.

Στηρίζουμε την παναιγαιακή κινητοποίηση των σωματείων

Για ακόμα μια φορά αναμετριέται το εργατικό κίνημα με τη διαχρονική εγκληματική πολιτική στην υγεία, διοργανώνοντας πανελλαδική και παναιγαιακή κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη σε όλα τα νησιά.

Απέναντι στην εγκατάλειψη, την υποστελέχωση την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, απέναντι στην τραγική κατάσταση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά, απάντηση δίνουν τα σωματεία με κορύφωση την παναιγαιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Μπροστά σ’αυτήν την απελπιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει τις δημόσιες δομές υγείας οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, πρέπει να δοθούν λύσεις, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εξαντλημένων υγειονομικών, του λαού των νησιών για κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό, για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την Υγεία σε όλα τα νησιά και διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Καμιά αυταπάτη για αλλαγή πολιτικής στην Υγεία με την πρόταση που παρουσιάζει η περιφερειακή αρχή προτείνοντας ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια Νήσων. Δεν είναι ζήτημα διοικητικής διαίρεσης η διαχρονική πολιτική υποστελέχωσης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας για να οδηγούνται οι ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και δεν λύνεται με την δημιουργία ξεχωριστής ΥΠΕ. Πολύ περισσότερο, αποτελεί και χαριστική βολή στη δημόσια υγεία η μεταφορά αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες, αρμοδιότητα που ζητά ξανά η Περιφέρεια και το παρουσιάζει ως ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία αντιδρώντας στην απαράδεκτη μεθόδευση της περιφερειακης αρχής να συμπεριλάβει σε ψήφισμα συμπαράστασης του Π.Σ. στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στη Κω για τις ελλείψεις προσωπικού, την πρόταση για μεταφορά της αρμοδιότητας της Π.Φ.Υ. από το Υπουργείο Υγείας στην περιφέρεια. Η τραγική κατάσταση στο σύστημα της δημόσιας υγεία δεν κρύβεται, ούτε και γιατρεύεται με αντιδραστικές θεσμικές αλλαγές που οδηγούν σε κατακερματισμό και μεγαλύτερη παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών με τους αγώνες του έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει την συγκεκριµένη κατάσταση που έχει διαµορφωθεί και να διεκδικήσει ασυμβίβαστα λύσεις στις ανάγκες του.

1/11/2023

ADVERTORIALS