Νικητιάδης για Ιατρείο Κάσου : Δυστυχώς οι τριτοκοσμικές συνθήκες της υγεία στα νησιά μας συνεχίζονται

Νικητιάδης για Ιατρείο Κάσου : Δυστυχώς οι τριτοκοσμικές συνθήκες της υγεία στα νησιά μας συνεχίζονται

Νικητιάδης για Ιατρείο Κάσου : Δυστυχώς οι τριτοκοσμικές συνθήκες της υγεία στα νησιά μας συνεχίζονται

Τις τραγικές ελλείψεις του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου της Ηρωικής Νήσου Κάσου επεσήμανε με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η αναφορά κατατέθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, όσο και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την επιστολή στο νησί της Κάσου αυτή τη στιγμή υπηρετεί μία αγροτική ιατρός η οποία είναι υπεύθυνη για την περίθαλψη 4000 κατοίκων και υποχρεούται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με τον πληθυσμό του νησιού να αυξάνεται συνεχώς λόγω της τουριστικής περιόδου.

Σε σχετική δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της κυβέρνησης στην επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που έχει ο τομέας της υγείας στα νησιά μας. Όλοι θυμόμαστε το τραγικό περιστατικό προσφάτως στην Κω. Δεν είναι δυνατόν σήμερα στην Κάσο, σε ένα νησί που αυτή τη στιγμή αριθμεί 4.000 και πλέον κατοίκους να υπάρχει μόνο ένας αγροτικός ιατρός που να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, εν έτει 2023. Δυστυχώς οι τριτοκοσμικές συνθήκες στον τομέα της υγείας στα νησιά μας συνεχίζονται. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης βλέπουμε για μια ακόμη φορά το επιτελικό κράτος πιο αποδιοργανωμένο…»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα 9/8/23

Προς Υπουργούς

               

Θέμα: Ενίσχυση ΠΠΙ Κάσου

 

Κύριοι Υπουργοί

Σας αναφέρω σημερινή ανακοίνωση – δελτίο τύπου του Δημάρχου του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου όπου αναφέρετε στις τραγικές ελλείψεις του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κάσου.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωση που κοινοποιεί τόσο στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, όσο και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για όλο το νησί της Κάσου, υπηρετεί μια αγροτική γιατρός η οποία είναι υπεύθυνη για την περίθαλψη 4000 κατοίκων και υποχρεούται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα

Επισημαίνω επιπροσθέτως της ανακοίνωσης τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, την φυσιολογική κόπωση της παραπάνω γιατρού, όπως και τραγικά πρόσφατα περιστατικά απώλειας μέχρι και ζωών λόγω των ελλείψεων υποδομών και προσωπικού στα Δωδεκάνησα.

Σας κοινοποιώ το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου του Δημάρχου και παρακαλώ για τις δέουσες ενέργειας σας

Ο αναφέρων Βουλευτής

 

Γιώργος Νικητιάδης

Βουλευτής Δωδεκανήσου


 

                                                                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΗρωική νήσος Κάσος, 09/08/2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

200 ΧΡΟΝΙΑ     1824-2024 .

ΠΡΟΣ : ΜΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

 

 

 

Ταχ.Δ/νση     : Κάσος 85800                                                                 

Τηλέφωνο     : 22450- 41277 - 41400                                  

E-mail    :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     ΘΕΜΑ : Άμεση κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών ΠΠΙ Κάσου .

Μετά την διαπίστωση της κατακόρυφης αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών του ΠΠΙ Κάσου ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλο , στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Παππά και στους Βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου ζητώντας την παρέμβαση τους για την άμεση κάλυψη τους .

« Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προκύπτει επιτακτική ανάγκη παρέμβαση σας για την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στο ΠΠΙ Κάσου καθώς λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης και γενικότερα της αύξησης του πληθυσμού του νησιού οι υπηρεσιακές ανάγκες του ΠΠΙ Κάσου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα .

Μετά και την κένωση των δυο θέσεων ιατρών ενός ειδικότητας και ενός επιπλέον αγροτικού όπως αυτές προβλέπονται στο ΟΕΥ του ΠΠΙ Κάσου, σήμερα υπεύθυνη για την περίθαλψη 4000 κατοίκων είναι μια αγροτική γιατρός η οποία υποχρεούται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με τον φόρτο εργασίας της καθημερινά να αυξάνεται .

Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης του ΠΠΙ Κάσου και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την πλήρη κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ιατρείου του νησιού μας» .

ADVERTORIALS