"Φτάνει πια η αδιαφορία του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Πλακιωτάκη."

"Φτάνει πια η αδιαφορία του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Πλακιωτάκη."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


"Φτάνει πια η αδιαφορία του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Πλακιωτάκη."

Ένας χρόνος πέρασε, σχεδόν, που το βασικό λιμάνι του νησιού μας, ο Άγιος Ανδρέας, έχει πάψει να λειτουργεί!!!

Η κακή κατασκευή και τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί, καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των πλοίων της γραμμής σε αυτό!!!

Μία λύση ανάγκης, ήταν τα πλοία να χρησιμοποιήσουν ξανά το παλιό λιμάνι στον Πέρα Γιαλό, το οποίο όμως δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το νησί μας τα τελευταία χρόνια!!!

Επίσης δεν είναι δυνατή η προσέγγιση πλοίου εκεί όταν φυσούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, δημιουργώντας έτσι σημαντικό πρόβλημα τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στο νησί, και οι οποίες αδυνατούν να στείλουν εκτός νησιού τα προϊόντα τους.

Τα προβλήματα όμως, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον έξω κόσμο δεν σταματούν εδώ!!!

Τέσσερις  μήνες τώρα, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι σήμερα δεν έχουμε και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο και την Κω!!!

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για το νησί μας γιατί καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των ανθρώπων  (όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, βρίσκονται σε αυτά τα νησιά) των τοπικών προϊόντων και των εμπορευμάτων στις αγορές της Δωδεκανήσου!!

Οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα!!!

Η έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τα γύρω νησιά, καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των αμνοεριφίων και των τυροκομικών προϊόντων ενόψει των πασχαλινών εορτών!!!

Το αποτέλεσμα θα είναι, οι κτηνοτρόφοι  να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή και να αρχίσουν να πετούν τα προϊόντα τους στη θάλασσα!!!

Κύριε Πλακιωτάκη ως υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας οφείλετε άμεσα να τακτοποιήσετε το μείζον αυτό θέμα και να βάλετε έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων!!!

Ζητούμε άμεσα λύση στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας!!!

Φτάνει πια η απομόνωση!!!

ADVERTORIALS