Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ: Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα και στο νησί της Κω που έδωσαν στις 15 Φλεβάρη μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων απεργιακή μάχη

Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ: Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα και στο νησί της Κω που έδωσαν στις 15 Φλεβάρη μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων απεργιακή μάχη

Ανακοίνωση ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κω του ΚΚΕ

 

«Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ό,τι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!» Κ. Παλαμάς

Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα και στο νησί της Κω που έδωσαν στις 15 Φλεβάρη μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων απεργιακή μάχη. Όλους αυτούς που πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες, δίνοντας αυτή τη μέρα ένα διαφορετικό μάθημα στους μαθητές τους, ένα μάθημα αγώνα και αξιοπρέπειας.

Ανταποκρινόμενοι στο σύνθημα που ακούγεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις, «Η νέα γενιά ζητά ιδανικά, θέλει εκπαιδευτικό που δεν θα προσκυνά» οι εκπαιδευτικοί απάντησαν για άλλη μια φορά στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Βροντοφώναξαν για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και για τη δική τους αξιοπρέπεια. Απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια τρομοκράτησης που ξεδιπλώνουν ενάντιά τους η κυβέρνηση και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών έχει στο επίκεντρό του το σχολείο που έχει ανάγκη η νέα γενιά, γι’ αυτό και συναντά τη συγκινητική αλληλεγγύη των γονιών, των μαθητών, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, ενάντια στις απαράδεκτες σχολικές εγκαταστάσεις και στην ανεπαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας. Οι απεργοί για ακόμα μια φορά κατήγγειλαν την οικονομική εξαθλίωση τους, τους μισθούς φτώχειας και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, ιδίως όσων εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.

Το ΚΚΕ θεωρώντας ιερό το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πολλές φορές μέσα και έξω από τη Βουλή, έχει ζητήσει τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Με πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή (η οποία απορρίφτηκε από την κυβέρνηση ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν είπαν κουβέντα!) ζήτησε να μπει τέλος στην ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που παρά τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους, αντί να μονιμοποιηθούν αυτοδίκαια, σέρνονται σε μια προσβλητική, απαξιωτική «ατομική» αξιολόγηση ως προϋπόθεση για αυτή τη μονιμοποίηση. Επιστήμονες με πολυετή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές και με τίτλους σπουδών, που δίνουν τον αγώνα μόνοι τους χωρίς καμιά στήριξη για να κρατούν όρθιο σε δύσκολες συνθήκες το δημόσιο σχολείο, πρέπει τώρα να δώσουν διαπιστευτήρια υποταγής στον σύγχρονο επιθεωρητή (τον κατά τα άλλα, σχολικό «σύμβουλο»).

Στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι ένας φοβισμένος και σκυφτός δάσκαλος, που δεν θα τολμά να σηκώσει κεφάλι. ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ! Το εκπαιδευτικό κίνημα στη χώρα μας έχει γράψει σελίδες μεγάλων αγώνων. Έχει σταθερή θέση στο πλάι του εργατικού κινήματος, και βάζει το δικό του λιθάρι στη σφυρηλάτηση εκείνης της ενότητας όλων των εργαζομένων που μπορεί να αναχαιτίζει κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υπολογίζουν το ΚΚΕ ως έναν σταθερό σύμμαχό τους στις αγωνίες αλλά και στα όνειρά τους. Στους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους, για το σχολείο που ονειρεύεται και έχει ανάγκη η νέα γενιά!

17/02/2023

ADVERTORIALS